„Tai neabejotinai didžiausias trofėjus mano karjeroje“, – praėjus vos kelioms dienoms po triumfo Prancūzijos taurės finale džiaugėsi G. Babarskas, kuris į elitinę Prancūzijos komandą šį sezoną persikėlė iš antrosios Vokietijos lygoje žaidusi „Bietigheim“ klubo.

Lemiamose finalo rungtynėse iš Kauno kilęs rankininkas prie pergalės prisidėjo 2 įvarčiais, o ir viso sezono metu vaidina svarbų vaidmenį – aukščiausioje Prancūzijos lygoje lietuvis jau yra pelnęs 46 įvarčius, taip pat buvo renkamas geriausiai besiginančiu visos lygos savaitės žaidėju.

„Nieko daugiau prieš atvykdamas čia tikrai negalėjau tikėtis. Esu labai patenkintas tuo, jog esu čia ir, manau, klubas taip pat patenkintas mano žaidimu,“ – apie savo pirmą sezoną Prancūzijoje kalbėjo beveik dviejų metrų ūgio rankininkas iš Lietuvos.

Užgriuvęs dėmesys ir nebaigti darbai

Po istorinės „Chambery – Savoie“ pergalės lietuvį ir jo ekipą išgriuvo didžiulis dėmesys – filmavimas laidose, vizitas pas merą ir šėlsmas su sirgaliais: „Pradėkim nuo to, jog rungtynes gyvai stebėjo 15 tūkstančių sirgalių, tarp kurių visa tribūną mūsų fanų. Po rungtynių, be abejo, šventėme su komanda, o kitą dieną grįžus į Šamberį, pagrindinėje miesto aikštėje buvo susirinkusi minia žmonių, kuri atėjo pasveikinti mūsų. Vėliau laukė kelionė į Paryžių, kur filmavomės vienoje populiariausių TV laidų šalyje „Lequipe“.

Pakeliui į finalą „Chambery – Savoie“ pusfinalyje įveikė kito lietuvio Jono Truchanovičiaus atstovaujamą „Montpellier“ ekipą. Būtent su „Montpellier“ klubu Šamberio rankininkai stumdosi ir Prancūzijos lygos turnyrinėje lentelėje.

Likus žaisti dviem turams čempionų titulą jau yra užsitikrinęs legendinis „PSG“ klubas, kuris turi 45 taškus, „Montpellier“ su 39 taškais – antri, „Chambery – Savoie“ su 37 taškais – treti.

„Prieš sezoną komandai buvo keliamas tikslas patekti į Europą, tai jau padarėme laimėdami Prancūzijos taurę, tačiau mūsų tikslas per likusius mačus neprarasti trečiosios vietos. Kad nereiktų žvalgytis į kitus rezultatus tam turime laimėti abejas rungtynes“, – užtikrintai kalbėjo 25-erių kairysis pusiau kraštas iš Lietuvos.

Trečioji vieta Prancūzijos lygoje „Chambery – Savoie“ rankininkams vietos Čempionų lygoje negarantuotų, tačiau praėjusiais metais treti likę „Nantes“ rankininkai kvietimo į stipriausią Senojo žemyno lygą sulaukė. Aplenkę „Nantes“ rankininkus to paties galėtų tikėtis ir mažo Šamberi miestelio rankininkai.

Laukia žaidimo su broliu

G. Babarskas negalėjo Lietuvos rinktinei padėti paskutinėse dvejose Europos čempionato atrankos rungtynėse su Rumunija, tačiau nacionalinės komandos marškinėliais vėl apsivilko jo vyresnis brolis Povilas.

Namuose rumunus 24:23 įveikę Lietuvos rankininkai išsaugojo galimybes kovoti dėl vietos 2020 metų Europos pirmenybėse, o ką tik su klubu trofėjų iškovojęs G. Babarskas laukia galimybės vėl žaisti drauge su broliu: „Paskutinį kartą su broliu kartu Lietuvos rinktinėje žaidėme Slovakijoje prieš daug nei trejus metus, klubuose apskritai netekę žaisti kartu, kuomet mane pasikvietė į „Granitą“, jis kaip tik išvyko į užsienį, tad teko tik kartu pasitreniruoti. Dabar svarbu, kad per likusį laiką iki rungtynių tiek aš, tiek brolis, tiek kiti žaidėjai išvengtume traumų ir susirinktume stipriausios sudėties“.

Paskutiniajame mače Klaipėdoje su Rumunija P. Babarskas pelnė 5 įvarčius ir buvo išrinktas naudingiausiu Lietuvos rinktinės žaidėju. Jis taip pat yra įtrauktas į Lietuvos rinktinės sudėtį dviems paskutinėms rungtynėms su Portugalija ir Prancūzija.

Revanšinės nuotaikos

Likus dviems turams iki Europos čempionato atrankos ciklo pabaigos Lietuvos rinktinė vis dar turi šansų pakovoti dėl vietos finaliniame čempionato etape. Vis dėlto, per likusius du turus Lietuvos rinktinei būtina rinktis taškus prieš Europos grandus.

Prieš dvejus metus vykusioje Europos čempionato atrankoje mūsų rinktinė buvo labai arti patekimo į finalinį pirmenybių etapą. Tuomet 6 taškus surinkę lietuviai liko trečioje vietoje, o apmaudžiausias pralaimėjimas patirtas namuose būtent prancūzams – Lietuvos rinktinė tituluočiausiai pasaulio komandai pralaimėjo 25:26 (15:15).

„Aikštelėje yra ne pavardės, o žmonės. Jeigu mes parodysime charakterį, ypač gynyboje, viskas yra įmanoma. Prieš dvejus metus trūko labai nedaug, dabar turime dar vieną šansą – pažiūrėsime gal pavyks“, – vilties prieš birželio 13 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančias rungtynes su Prancūzija neprarado G. Babarskas.

G. Babarskui dar neteko žaisti Lietuvos rinktinėje pasikeitus vyriausiajam jos treneriui, tačiau, kaip tikino pats žaidėjas, su treneriu jis prieš ateinantį mačą daug bendravo telefonu: „Kalbėjomės daug su treneriu apie ateinančias rungtynes. Visi suprantame jų svarbą. Susirinksime į treniruočių stovyklą ir lipdysime žaidimą.“

Vyriausiajam rinktinės treneriui Mindaugui Andriuškai tai bus jau trečiosios rungtynės vadovaujant mūsų šalies nacionalinei komandai. Birželio 13 dieną Klaipėdos „Švyturio“ arenoje mūsų rinktinė susikaus su Prancūzija, o birželio 16 dieną atrankos varžybos bus baigtos maču su Portugalija išvykoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)