Už M. Augustinavičienę balsavo tik 27 Seimo nariai, susilaikė 41, daugiausia valdantieji: 28 „valstiečiai“, 5 „tvarkiečiai“, 4 socialdarbiečiai, 3 Mišriai Seimo narių grupei priklausantys parlamentarai ir vienas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos atstovas.

Blokuoti jos kandidatūrą parlamentarus paragino Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos vadovas „valstietis“ Virgilijus Poderys: „Siūlau balsuoti susilaikant“.

Jis priminė, kad vasarį Seimas leido nuo liepos sujungti Kainų komisiją su Energetikos inspekcija, o naujosios Energetikos reguliavimo tarybos nariai gaus gerokai didesnes algas, todėl, pasak V. Poderio, šie specialistai turi būti aukštesnės kvalifikacijos.

„Tai yra tikrai svarbus paskyrimas. (...) Išimties tvarka Kainų komisijos nariams ir pirmininkui sutarėme po sunkių ilgų diskusijų pakelti algas. Tos algos yra maždaug dvigubai didesnės negu kitų tos grupės narių, kaip Vyriausioji rinkimų komisija, Viešųjų pirkimų tarnybos atlyginimai“, – pareiškė V. Poderys.

Anot jo, į naują komisiją bus skiriami žinomi ekspertai: „Šiuo atveju, manau, Seimas turi teisę tikėtis, kad toks ekspertas ir būtų teikiamas, turint galvoje, kad išimtine tvarka buvo gerinamos sąlygos ir keliami reikalavimai kaip ekspertams teikiamiems komisijos nariams.“

V. Sankauskaitę pasibaigus jos kadencijai Seimas atleido atsižvelgdamas į prezidentės Dalios Grybauskaitės teikimą. Vietoje jos prezidentė siūlė M. Augustinavičienę.

V. Sankauskaitės Kainų komisijos narės įgaliojimai nutrūks gegužės 29 dieną.