RIA praneša, esą žurnalistas atvyko į komandiruotę Lietuvos sostinėje, bet jam neleido išeiti iš oro uosto.

Skelbiama, kad Maratas Kasemas į Lietuvą atvyko „darbo reikalais“ reisu Maskva-Vilnius.

Vos atvykusio jo esą laukė penkias valandas trukusi apklausa, po kurios nuspręsta jam uždrausti į Lietuvos teritoriją atvykti penkerius metus.

Lv.sputniknews.ru rašo, kad vyriausiąjį „Sputnik Lietuva“ redaktorių Lietuvos pareigūnai sulaikė dėl to, kad jis „kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui“.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis DELFI patvirtino, kad antradienį priešpiet Latvijos pilietis M. Kasemas į Vilnių atskrido iš Maskvos. Tikrinant atvykusiųjų dokumentus buvo nustatyta, kad jis įtrauktas į sąrašą asmenų, kuriems uždrausta atvykti į Lietuvą.

Todėl M. Kasemas buvo nuvestas į VSAT patalpas oro uoste ir buvo ten, kol pasieniečiai tvarkė formalumus. M. Kasemui įteiktas pranešimas, kad jam draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką.

Jam buvo leista pasirinkti, kur norėtų išskristi iš Vilniaus oro uosto. M. Kasemas pasirinko Rygą. Artimiausias reisas į Latvijos sostinę – 16.45 val. Pasieniečiai jį palydėjo iki įlaipinimo.

„Sputnik“ vyriausioji redaktorė Margarita Simonian naujienų agentūrai „Interfax“ teigė, jog M. Kasemui uždrausta į Lietuvą atvykti penkeriems metams.

„Kokią grėsmę nacionaliniam saugumui kelia žmogus, neužsiimantis niekuo, išskyrus žurnalistiką – žino tik Dievas ir Lietuvos valdžia“, – sakė ji.

Rusijos propagandos ruporas „Sputnik“ veiklą lietuvių kalba pradėjo 2017 metais.