23-ejų metų 211 cm ūgio australas turėjo dar metus galiojusį kontraktą su Serbijos klubu, tačiau „Žalgiris“ pasinaudojo teise įsigyti žaidėją už išpirką.

Serbijos žiniasklaidos teigimu, už aukštaūgį australą „Žalgiris“ Belgrado klubui sumokėjo apie 250 tūkst. eurų sumą.

Žurnalisto Dejano Stankovičiaus nuomone, ši suma gali būti ir kiek didesnė, tačiau tikrai neviršija 300 tūkst. eurų.

Šiame sezone aukštaūgis J. Landale'as Europos taurėje žaidė 16 rungtynių, iš jų 12 pradėjo startiniame penkete, vidutiniškai ant parketo praleido po 25 minutes, pelnė po 11,2 taško (dvitaškiai – 68,3 proc., tritaškiai – 38,1 proc. (8/21)), atkovojo po 6,5 kamuolio, atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 15,1 naudingumo balo.

Pagal atkovotus kamuolius J. Landale‘as tarp visų Europos taurės krepšininkų užėmė ketvirtąją vietą.

Australas 2018 metais baigė Saint Mary's koledžą Kalifornijos valstijoje ir profesionalo karjerą pradėjo „Partizan“ klube.

Paskutiniame sezone NCAA pirmenybėse J.Landale‘as vidutiniškai pelnydavo po 21,5 taško, atkovodavo po 10,2 atšokusio kamuolio ir blokuodavo po 1,1 varžovų metimo.

Oficialiai paskelbus, kad „Žalgiris“ su J. Landale'u sudarė sutartį pagal formulę 1+1, australas emocingai atsisveikino su savo pirmuoju profesionaliu klubu.

„Esu labai dėkingas „Partizan“ ekipai už galimybę pradėti profesionalo karjerą vienoje iš geriausių vietų pasaulyje! Čia sukūrėme tam tikrą gyvenimą su komandos draugais ir turėjome privilegiją žaisti palaikomi geriausių sirgalių pasaulyje.

Ta energija pridėdavo dar daugiau inercijos kiekviename mače. Nemanau, kad būčiau bent perpus geresnis žaidėjas be komandos draugų, klubo ir sirgalių palaikymo. Noriu padėkoti kiekvienam „Partizan“ nariui. Jūs visada užimsite ypatingą vietą mano širdyje“, – rašė J. Landale'as savo „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)