Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė kol kas apie galimas sąlygas jungtis į valdančiąją koaliciją nekalbėjo.

„Nėra sąlygų, mes laukiame prezidento inauguracijos, ir neverta apie tai kalbėti“, – sakė R. Tamašunienė.

„Tvarkiečiai“ spręs kitą trečiadienį

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sakė, kad partija dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje spręs per prezidiumo posėdį kitą trečiadienį.

Jis neįvardijo, kokie postai būtų jiems įdomūs.

„Oi ne, kol kas apie postus – ne. Net ir Seime paremdami negavome jokių postų. Manau, kad ne čia esmė“, – sakė R. Žemaitaitis.

Jis teigė, kad svarbiausias klausimas – ar dabartiniai valdantieji yra likę įgyvendinti tas sąlygas, kurios buvo neįgyvendintos po Seimo frakcijų susitarimo.

„Tai yra dėl vaiko pinigų, krizės metu nuskaitytų pensijų negrąžinimas(…) , vaiko ir mamų garantinis dalykas, žemės ūkis, kur šiandien dienai smulkus ir vidutinis ūkis yra nustumtas į šoną, ir stambieji vėl gauna didžiausią dalį pinigų, kas mano galva nėra teisinga“, – vardijo R. Žemaitaitis.

Derybas žada pradėti artimiausiu metu

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį ryte, sakė, kad šiandien arba rytoj jau prasidės derybos dėl valdančiosios koalicijos plėtros, kviečiant prie valdančiųjų prisijungti Lenkų rinkimų akciją ir Tvarką ir teisingumą.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga, Seime turinti 50 narių ir socialdarbiečiai, kurių Seime yra 11.

Tvarkos ir teisingumo frakcija Seime turi 7 narius, o Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 8 narius.