Viliaus savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio teigimu, UAB „Grinda“ Seimo fontane įrengė drenažą ir artimiausiu metu tinkuos fontano sieneles, o miesto tvarkymo bendrovė UAB „Stebulė“ atvežė ir paklojo ruloninę veją. Kai ji prigis, esą bus patogi poilsio erdvė miestiečiams ir svečiams. Gėlių fontane daugiau sodinti neketinama.

„Gėlių atsisakyta, nuspręsta, kad bus pieva, ant jos bus galima sėdėti. Ta pieva ilgai tarnaus. Ateityje ketiname surengti kūrybines dirbtuves, per kurias būtų aptarta kaip ši poilsio vieta apskritai turėtų atrodyti. Šiaip ar taip, erdvė yra svarbi, o dabar ten yra košė, parkingas nereikalingas, manyčiau, ten, kolektorinė bačka, ant kurios irgi šiek tiek apsodinta visko. Mes norime, kad ta erdvė būtų gyva, prieinama, demokratiška. Tai turėsime padiskutuoti, kokią ją vilniečiai nori matyti.Juo labiau, kad ten šalia yra biblioteka ir tos erdvės multifunkciškumas tikrai galimas“, – Eltai sakė P. Poderskis.

Pasak jo, fontanui atkurti reikėtų apie 400 tūkst. eurų. Tokių pinigų miesto savivaldybė esą neturi.

„Mes, administracija, net neplanuojame prašyti tų pinigų iš Vilniaus miesto tarybos, nes tai tiesiog „nelenda“ į jokius prioritetus, jokias strategijas ar planus, kuriuos turime“, – sakė P. Poderskis.

Administracijos direktoriaus teigimu, veja Seimo fontane galutinai bus įrengta po mėnesio.

Eltos kalbinti veją tiesiantys darbuotojai aiškino, kad fontane ne tik paklota žolė, bet ir įrengta jos laistymo sistema. Esą automatiškai nureguliuota taip, kad ji įsijungtų kiekvieną vakarą 22 val.