Kobės kabliukų gamykla daug dešimtmečių gamino kabliukus garsiausiems Japonijos prekiniams ženklams, kol 2008 m. buvo nuspręsta kabliukus išleisti su savo ženklu – „Fudo“.

Šiandien tai vieni geriausių kabliukų pasaulyje, nenusileidžiantys (o neretai ir viršijantys) kur kas labiau išreklamuotus konkurentus savo nepriekaištinga kokybe. O kalbant apie Lietuvą – jie išsiskiria ir savo kaina (lyginant su kitais Japonijos gamintojais).

Kaip ši kokybė išgaunama? Pabandykime truputį įsigilinti į kabliukų gamybos procesą.

Visų pirma, norint pagaminti geriausios kokybės kabliuką, reikalinga atitinkama viela. „Fudo“ kabliukai gaminami tik iš Japonijoje pagamintos, šioje šalyje patentuotos ir kaip akies vyzdis akylai nuo kopijuotojų saugomos japoniškos vielos. Šioje vietoje nėra ir negali būti daroma jokių kompromisų.

„Fudo“ kabliukų gamybos procesas

Pasirinkus reikiamo storio japoniška vielą ji yra karpoma ir dar kirpimo metu jos galas (būsimasis smaigalys) yra užgalandamas lyg adata. Po to būsimas kabliukas išlankstomas, reikiamos jo vietos suspaudžiamos, patempiamos, formuojamos užkarpėlės, kilputės ar mentelės ir kitos atskiros kabliuko dalys.

„Fudo“ kabliukų gamybos procesas

Sekanti proceso dalis – kabliuko kaitinimas 900 laipsnių temperatūroje, trunkantis apie valandą laiko. Po jos būsimi kabliukai merkiami į šaltą vandenį. O atvėsę – dar kaitinami 300 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tik po šio proceso jie užsigrūdina iki galo ir tampa nepaprastai stiprūs.

Tik užgrūdintų kabliukų paviršius yra gana grubus, todėl pilant specialias cheminės medžiagas jie poliruojami, kad būtų lygūs ir slidūs. Sekantis gamybos procesas – kabliukų dengimas. Priklausomai nuo pasirinkto būdo ir naudojamų medžiagų, šiame procese jie įgauna norimą spalvą – baltą, juodą, žalią, mėlyną ar geltoną.

„Fudo“ kabliukai

Po šios procedūros prasideda jų tikrinimo etapas – įsitikinama, kad kabliukai tikrai atitinka aukščiausius kokybės standartus. Ir tik tada, praėję patikrinimą jie dedami į pakelius ir pasiekia prekybininkus. O iš jų – ir mus.

„Fudo“ gamina kabliukus beveik visiems žūklės būdams. Tačiau didžiausias dėmesys yra skiriamas populiariausioms ir žvejų labiausia pamėgtoms kabliukų serijoms. Vien į Lietuvą atkeliauja keli šimtai skirtingų lenkimų, dydžių. dengimų ir spalvų „Fudo kabliukų“. Tiek daug tam, kad kiekvienas žvejys turėtų galimybe pasirinkti juos pagal savo skonį ir supratimą.

„Fudo“ kabliukai

„Fudo“ kabliukų tikriausia rasite visose Lietuvos žūklės reikmenų parduotuvės. Visgi, didžiausias jų pasirinkimas yra Kaune, parduotuvėse „Almarijas“, Savanorių per. 290 ir Lukšio g. 20.

Jei dar jais nežvejojate, pabandykite ir įsitikinsite, ko yra verta yra šimtmečius ugdyta Japonijos metalurgijos patirtis. Neregėtas aštrumas, geras žuvies laikymas ir patikimumas, kovojant su bet kokio dydžio žuvimi – štai kuo garsėja „Fudo“!

Partnerio turinys