Prieniškiams į jį prasibrauti nepavyko tik fatališkai nepataikius tritaškių lemiamose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Klaipėdoje, tačiau, nepaisant neprastų rezultatų, V. Šeškus per paskutinę spaudos konferenciją prabilo apie begalinį nuovargį ir norą pailsėti nuo didžiojo krepšinio.

Ar jis tikrai traukiasi ir deda tašką savo trenerio karjeroje? Nejaugi dėl visko čia kaltas tik nuovargis? Kaip atrodys Prienai be Virgio? Kokie paties V. Šeškaus planai kitam sezonui? Ir ko laukti LKL finale?

Pokalbis apie tai su juo pačiu – DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“.

– Treneri, ar po to, kai pamatėte, kaip Klaipėdos „Neptūnas“ beviltiškai pralaimėjo Vilniaus „Rytui“, nepadaugėjo apmaudo dėl tos jūsų paleistos serijos?

– Aš galiu pasakyti jums nuoširdžiai, kad turėjome daug šansų laimėti tą seriją, nes „Neptūną“ trečiose rungtynėse slėgė įtampa ir jie nežaidė gero krepšinio. Bet du mūsų žmonės pataikė 2 iš 18 tritaškių, nors tolimi metimai yra mūsų arkliukas. Tiek Žygimantas Janavičius, tiek ir Martynas Gecevičius tikrai gali geriau pataikyti.

– O kaip tada manote, ar „Skycop“ būtų garbingiau pasipriešinęs „Rytui“ pusfinalyje, nei tai padarė klaipėdiečiai?

– Aš prieš atkrintamąsias sakiau, kad pirmame etape kaip varžovą pasirinkčiau „Rytą“, bet, kai pamačiau, kaip jie pradėjo žaisti, pakeičiau nuomonę. Jie kardinaliai pasikeitė: agresyvi gynyba ir visa kita. Keista. Manau, kad net į finalą dabar sugrįžta intriga. Jeigu manęs būtumėte paklausę prieš mėnesį, būčiau sakęs 3:0, o dabar Vilniuje gali visko būti.

– Prienuose šį sezoną buvo ne vienas veteranas ir garsus vardas. Kuris iš tų vyresnių žaidėjų savo sportine forma ir nauda komandai jus nustebino maloniausiai?

– Darjušas. Jis nepraleido nė vienerių rungtynių, o sezono gale žaidė po 30 minučių. Po Naujųjų metų su juo nebuvo nė vieno konflikto. Tikrai gerbiu tą žmogų, kad jis, būdamas tokio amžiaus ir turėdamas tik pusantros kojos, taip davė visiems pamokų. Neabejoju, kad jis ir kitais metais galėtų būti rimtu padėjėju bet kurioje komandoje.

– Virginijau, jūs pats po paskutinio sezono mačo pareiškėte, kad jaučiate begalinį nuovargį ir kitą sezoną darysite pertrauką. Ar dar nepersigalvojote dėl to?

– Kol kas dar ne. Suprantate, nuovargis tikrai labai didelis. Tas paskutinis mėnuo kaip tik buvo pats lengviausias, nes žaidėme gerai ir aš net realiai pailsėjau – kai laimi, viskas visai kitaip.

Bet jums atvirai pasakysiu: kai tie rezultatai būna blogesni, labiausiai kritikuojamas yra treneris ir tai normalu. Visi galvoja, kad V. Šeškus Prienuose išvis, ką tik nori, gali daryti. Aš tuo savo pareiškimu paprasčiausiai noriu parodyti visuomenei ir valdžios žmonėms, kad nesu dviem rankomis įsitvėręs į tą trenerio kėdę. Tai – viena pagrindinių priežasčių.

Be to, aš jau turiu tų pasiūlymų ir kitokių, labai fainų, kurie leistų pailsėti nuo tos įtampos – būti šalia Lietuvos krepšinio, bet ir sąlyginai pailsėti (Krepšinis.lt žiniomis, V. Šeškus kitą sezoną gali dirbti kaip krepšinio ekspertas).

– O ar tiesa, kad kitą sezoną „Žalgiris“ planuoja paskolinti Prienams daug jaunimo?

– Taip, čia ne tik gandai, yra kalbama apie tai. Jeigu paskolins 4-5 žaidėjus, jie Prienams tikrai padėtų. Ir finansiškai jie pigesni. Gal jie dar ne visiškai LKL lygio žaidėjai, bet jau yra ant tos ribos. Prie jų dar reikia rasti porą žmonių, kurie būtų lyderiai.

Kaip suprantu, jeigu „Žalgiris“ paskolins juos, norės čia pasiskirti ir savo trenerį, kuris duotų žaisti tam jaunimui.

– Ar tas treneris jau žinomas?

– Aš nežinau. Girdėjau iš vieno jų žmonių tik, kad V. Šeškus yra nevaldomas. Man juk nepasakys, kad penki jauni žmonės turi būtinai žaisti, o šeštas keistis. Aš nebūčiau toks ir jie tai supranta. Man viskas aišku: „Žalgiris“ nori apšildyti savo žaidėjus. Čia iš vienos pusės – labai gerai, o iš kitos svarbu tai, kas ateis greta jų. Jeigu bus stumiamas tik jaunimas, o jis nepaveš, atsiras konfliktas tarp jų ir vyresnių. Bet manau, kad jie susitvarkys. Per dvi savaites visa tai turi paaiškėti.

– Aiškumo dėlei: o jūs pats, kaip treneris, dar nededate galutinio taško savo karjeroje?

– Aš manau, kad ne. Nors man jau virš 50 metų, kažkaip norisi tas savo idėjas įgyvendinti. Pavyzdžiui, šiemet su tokio amžiaus komanda juk negalėjome visą laiką aktyviai gintis, o ir neužrėksi tu ant jų, tų senelių.

– Virginijau, jau antradienį startuoja LKL finalas tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“. Kokios serijos tikitės?

– Manau, kad bus 3:1, bent jau norėtųsi, kad taip būtų. „Rytui“ nėra ką prarasti. Šis Dainiaus Adomaičio sezonas – superinis, nes visi tikslai netgi perkopti. Vilniečiams išvykoje bus tikrai sunku, o viską atsakys antrosios rungtynės, kuriose jie gali užsikabinti.

Visa laida „Krepšinio zona“ ir Vaido Čeponio bizūnas – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)