„Turime išlaikyti gerą reputaciją pasaulyje, parodyti, kad esame atsakinga šalis, kuri gerbia ir vertina savo įsipareigojimus. Tai yra svarbiausia. Toliau, bankrotas - visuotinė krizė. Žinote, tai būtų 90-ieji metai ir aš manau, kad ukrainiečiams krizių jau pakanka. Nuo bet kokių bankrotų nukentėtų pirmiausia paprasti Ukrainos piliečiai“, - visų didžiųjų Ukrainos televizijų transliuotame komentare sakė V. Hroismanas, kurį cituoja „Ukrinform“.

Be to, pabrėžė neseniai apie atsistatydinimą paskelbęs premjeras, dėl bankroto milijonierių turtas smarkiai nesumažėtų, o paprasti piliečiai esą atsidurtų ties skurdo riba. Kad taip nenutiktų, įsitikinęs V. Hroismanas, valstybės vadovai turi stiprinti ekonomiką.

„Per šios Vyriausybės darbo laikotarpį valstybės skola sumažėjo nuo 80 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) iki 59 proc. Vyriausybės strategijoje teigiama, kad mes turime visiškai sumažinti valstybės skolą, kad jos aptarnavimas neapsunkintų šalies biudžeto“, - kalbėjo Ukrainos premjeras.

V. Hroismanas taip pakomentavo su šalies prezidentu Volodymyru Zelenskiu siejamo oligarcho Ihorio Kolomoiskio interviu „Financial Times“, kuriame I. Kolomoiskis teigia, kad santykiuose su tarptautiniais kreditoriais Ukraina turi pasekti Graikijos ir Argentinos pavyzdžiu bei paskelbti bankrotą.

Pasak I. Kolomoiskio, kadangi Ukrainos skolos įmokos maksimumą pasieks šiemet ar kitąmet, šaliai neverta bijoti bankroto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)