Statūs kampai patogesni už suapvalintus

Lengviau parinkti baldus kvadratiniam arba stačiakampio formos kambariui. Jūsų sugalvotą stilingą dizainą tokiame kambaryje irgi paprasčiau įgyvendinti.

Suskirstymas zonomis be pertvarų arba dalinė studija

Anksčiau buvo įprasta padalinti butą kambarius su sienomis ir durimis. Šiuolaikiniame bute virtuvė ir svetainė dažnai būna sujungtos.

Šiuolaikinis dviejų kambarių butas, kuriame – minimalus skaičius pertvarų, gali būti suskirstytas į zonas baldais, sienų apdaila ar grindų danga. Tai ekonomiškas ir patogus variantas. Butas bus šviesesnis. Virtuvėje-svetainėje tilps visa virtuvės įranga ir valgomasis kampelis.

Visgi, jei šeimoje yra vyresnio amžiaus žmonių ir mokyklinio amžiaus vaikų, geriau, jei butas suskirstytas kambariais. Šiuolaikiniame bute galima padaryti ir stiklinę pertvarą virtuvės-svetainės zonoje. Name iš plokščių tokios pertvaros neįmanomos.

Didelė svetainė – suplanavimo pliusas

Jei sienos viduje yra laikančiosios, bus sudėtinga perplanuoti butą. Tokiame bute svarbu, kad svetainė būtų didelė, nes ji atlieka kelias funkcijas.

Daug koridorių – suplanavimo minusas

Koridoriai užima daug buto erdvės, svarbus tik koridorius prie įėjimo. Prieangyje patogu nusivilkti viršutinius drabužius, nusiauti batus, pasidėti ant spintelės ar staliuko rankinę, taigi didelis prieškambaris – suplanavimo pliusas.

Ilgas butas – patogiau

Virtuvės plytelės

Platus kambarys patogesnis už to paties ploto siaurą kambarį. Norint patogiai išdėstyti baldus, kambarys neturi būti 3,2 m pločio. Tokio pločio miegamajame galima pastatyti dvigulę lovą su spintelėmis iš šonų.

Platus miegamasis patogu – prie lovos galima prieiti iš visų pusių.

Langų per daug nebūna

Kuo daugiau langų, tuo paprasčiau suskirstyti kambarį zonomis. Šviesų kambarį lengviau dekoruoti.

Drabužinė – dar vienas buto privalumas

Jeigu butas didelis, jame nesudėtinga įrengti erdvią drabužinę. Jei butas mažas, drabužinė jame dar reikalingesnė – tada nereikės užgriozdinti kambario spintomis.

Dideliame bute patogu turėti du sanitarinius mazgus

Labai patogu, jei vienas sanitarinis mazgas yra prie įėjimo, o kitas – arčiau miegamųjų.

Lodžija ir didelis vonios kambarys – suplanavimo privalumai

Šios patalpos atlieka daug funkcijų, todėl patogu, jei jos yra bute.

Kad ir kokie būtų šeimos poreikiai, išvardinti trūkumai ir privalumai tinka praktiškai visiems butams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)