A. Zuokas DELFI teigė, kad šiandien džiugi diena Lietuvai, nes Nausėda – ne politinės sistemos žmogus, o šiandien to reikia valstybei.

„Rezultatas daugiau nei neįtikėtinas kol kas. Bet kuriuo atveju puiki Gitano Nausėdos pergalė. Malonu matyti čia nemaža dalis Valdo Adamkaus aplinkos žmonių, kurie buvo per pirmą ar antrą jo kadenciją ir man labai smagu, kad Nausėda net Vilniuje laimi. Gerbdamas Šimonytę kaip asmenybę, bet žinodamas asmeniškai dalykines savybes, sprendimus ir kaip spręsdavo klausimus, tai šiandieninė Gitano Nausėdos pergalė yra teisinga, ir net savo „Twitter“ parašiau džiaugiuosi, kad Vilnius išsivadavo iš Stokholmo sindromo. Belieka palinkėti sėkmės, kad suburtų stiprią komandą ir kad komanda žiūrėtų į ateitį“, – kalbėjo jis.

A. Zuokas pridėjo, kad svarbu, jog Nausėdos komandoje nebūtų konfliktiniai žmonės. Jis taip pat atskleidė, kad jo partija prisidėjo prie Nausėdos palaikymo jau daugiau kaip pusmetį: „Mūsų partijos skyriai ir merai, ir buvusios kadencijos jau daugiau kaip pusmetį dirbo su G. Nausėdos štabu ir padėjo organizuoti susitikimus ir palaikymą. Džiugu, kad tiek pirmame ir antrame ture ten yra geriausi rezultatai“, – sakė jis.

Paklaustas, ar tikisi kokių pokyčių po Grybauskaitės 10 metų kadencijos atsakė: „Tikiuosi tamsa iš Lietuvos pasitrauks“, ir pridėjo, kad po kelių metų žmonės supras šią jo citatą.

Dabartinis meras R. Šimašius teigė, kad jau spėjo pasveikinti Nausėdą ir pasveikins dar kartą kai bus suskaičiuoti visi balsai.

„Iš tikrųjų šiandien vaikštant Vilniuje, kur skamba kanklių uždarymas ir poezijos pavasaris, visi žmonės tokie ramūs, nesijaučia tokia blogio ir gėrio kova. Žmonės renkasi tarp gero ir geresnio. Kas yra geresnis, visi turi savo nuomonę, bet man atrodo, kad turėsime gerą prezidentą ir manau, kad tai Lietuvos laimėjimas. (…) Turbūt vėlgi mažai kas tikėjosi, kad po pirmo turo Ingrida gali laimėti, bet vėlgi aš manau, kad buvo du geri kandidatai. (…) Manau, kad Lietuva laimėjo ir tą sakau ramia širdimi“, – teigė jis.

Verslininkė Jolanta Blažytė dar nespėjo pasveikinti Nausėdos, tačiau dar tikisi tai padaryti jo štabe.

„Mano širdies kandidatas“, – sakė ji.

Paklausus, ar tikisi kokių pokyčių, ji atsakė: „Žinote, aš didžiausio pokyčio laukiu tokio, kad Lietuvoje pagaliau įsivyrautų harmonija, kad dingtų tas visuomenės skaldymas, tos intrigos, nereikalingos kovos. Man atrodo, kad ko daugiausia Lietuvai reikia dabar tai tokios harmonijos, o ponas Gitanas tikrai tą suteiks“, – teigė ji.

Mindaugas Puidokas teigė atvykęs su geromis žiniomis iš Kauno, kad ten G. Nausėda laimi. Jis dar nespėjo pasveikinti asmeniškai, bet tikisi tai padaryti.

„Nuo pirmo turo pabaigos sakiau, kad tai geriausias pasirinkimas Lietuvai, nes turės galimybę kalbėti su visais ir apjungti suvienyti šalį, tokia prezidento misija turėtų būti. Tas žmogus, kuris negali suvienyti žmonių, priklauso vienai aiškiai politinei stovyklai, kaip šiuo atveju Šimonytė, ji to nebūtų galėjusi, net jei labai stengtųsi, o ponas Nausėda turės tokią galimybę“, – sakė Puidokas.

V. Grubliauskas teigė oficialiai dar nesveikinęs, nes klaipėdiečiai – santūrūs žmonės, reikia palaukti galutinių rezultatų.

„Rezultatas bus aiškus kada bus aiškūs Vilniaus ir Kauno, galų gale ir Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių rezultatas. Bet pergale aš tikėjau nuo pat pirmo mūsų susitikimo ir pasikalbėjimo su Gitanu, kelias buvo sudėtingas. Gal pats Gitanas ir Ingrida viešumoje korektiškai ir pagarbiai kovojo. Bet tai kas dėjosi socialiniuose tinkluose, ta purvo banga, tas įvairių „influencerių“ spaudimas ir, sakyčiau, tas toks pasijungimas ir diskreditavimas oponento, bandant išaukštint savąjį favoritą, man asmeniškai padarė netgi labai negatyvų įspūdį ir manau, kad apsiskaičiavo tie, kurie stengėsi ne rodyti savosios pretendentės privalumus, bet mesti kiek įmanoma daugiau purvo į oponento pusę. Manau tai davė priešingą rezultatą. Ir kas mane labiausia džiugina, kad visgi Lietuvoje purvo technologijų naudojimas politinėje kampanijoje nebeduoda to efekto kaip tikisi to organizatoriai ir iniciatoriai“, – sakė jis.