„Šimonytė būtų galėjusi laimėti vienu atveju, jeigu į antrąjį turą būtų išėjusi su Sauliumi Skverneliu. (…) Šimonytė padarė labai daug, bet daugiau ji negalėjo padaryti. Susidėjo daug aplinkybių. Viena vertus, kad ji konservatorių kandidatė, taip pat, kad panaši į Dalią Grybauskaitę. O trečias dalykas, kad Lietuva yra labiau patriarchalinė šalis. Jeigu bus du tokie patys kandidatai, tai dauguma vis tiek rinksis vyrą. Po 10-15 metų to gali nebelikti, bet dabar yra taip. Valstiečiai taip pat darė viską, kad tik žmonės nebalsuotų už Šimonytę. Jeigu nebūtų tokio griežto Karbauskio pareiškimo, galbūt tai būtų galėję kažką nežymiai pakeisti“, – DELFI laidoje sakė R.Valatka.

„Po šių rinkimų visi gavo šansą, mes turime naują prezidentą, kuris gali kitaip konstruoti santykius tarp valdžios institucijų“, – tikino apžvalgininkas R.Valatka.

Anot jo, šie rinkimai – šansas net ir „valstiečiams“.

„Valstiečiai taip pat turi galimybę viską pradėti nuo tuščio lapo. Jeigu panaikintų kelis draudimus, Lietuva gali pradėti naują erą“, – kalbėjo R.Valatka.

„Skvernelio ateitis vienaip ar kitaip susijusi su „valstiečiais“. Jis turėjo istorinį šansą patektiį antrąjį turą, o dabar, ar jis atsiskirs, ar ne, jis jau yra mušta politinė korta“, – sakė apžvalgininkas.