„Derinti interesus šiuo metu bus be galo svarbu kylančių naujų grėsmių akivaizdoje“, – tokį savo pasirinkimą argumentavo jis.

Paklaustas, kaip pats vertina savo ir savo komiteto jėgas EP rinkimuose, V. Radžvilas atsakė: „Rinkimų rezultatai bus patikrinimas, ar Lietuva visą Europos Sąjungą keičiantys permainų vėjai, mes siuntėme labai aiškią žinią, kad rytoj rytą atsibusime visiškai kitoje Europoje.“

V. Radžvilo įsitikinimu, „dabar neišvengiamai teks kovoti už Lietuvą, kaip už ją kovojo Sąjūdžio deputatai Maskvoje“.

Kandidatas EP rinkimuose tvirtai įsitikinęs, kad ES žlugs, o Lietuva neva pateks po griuvėsiais. Politikas teigė, kad jam ES žlugimo požymiai aiškūs jau 10 metų, tik neva Lietuvoje apie tai nėra kalbama.

„Vis dėlto gali sugriūti, jeigu nebus iš karto, skubiai, iš pagrindų reformuota. Lietuvai gresia pavojus pražūti po ES griuvėsiais (...) Didžiausias pavojus ES yra tas, kad ją į aklavietę nuvedęs valdantysis elitas yra apakęs nuo savo visažinystės ir nenori nieko keisti“, – teigė politikas.

Vis dėlto, jis pabrėžė, kad Lietuvai labai svarbu, jog ES būtų išsaugota, nes esą griūties atveju kitoms, didesnėms valstybėms išgyventi būtų daug lengviau nei Lietuvai. Kaip pagrindinę priežastį V. Radžvilas įvardijo geopolitinę situaciją.

Paprašytas įvardinti konkrečius ES žlugimo požymius, kuriuos jis įžvelgia, V. Radžvilas išskyrė netinkamai įsisavinamą trilijoną eurų, 125 mln. žmonių, kurie ES gyvena žemiau skurdo ribos, nyksta vidurinioji klasė.

„Formuojasi dvi Europą galinčios išsprogdinti europos, analogija su tuo, ką turime omeny kalbėdami apie dvi lietuvas“, – įsitikęs kandidatas.

Jo manymu, pasibaigus rinkimams EP parlamento darbotvarkėje labai greitai atsiras „naujos ES sutraties klausimas“.

DELFI primena, kad rinkimai į EP parlamentą vyksta kartu su Prezidento rinkimais. Sekmadienį, gegužės 26 d., Lietuva renka šalies Prezidentą ir 11 Europos Parlamento narių.

Balsavimo apylinkės atsidaro 7 val. ryto, užsidaro 20 val. Ateinant balsuoti būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, kuriame yra nuotrauka ir asmens kodas. Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė patikslino, kad balsuoti gali ateiti ir tie asmenys, kurių dokumento galiojimo laikas yra pasibaigęs.

Rinkimų dieną balsuoti galima bet kurioje rinkimų apylinkėje visoje Lietuvoje. Atėjus ne į savo rinkimų apylinkę, gali tekti truputį ilgiau palaukti, kol asmuo bus patikrintas sąraše. Taip pat bet kurioje rinkimų apylinkėje visoje Lietuvoje gali balsuoti ir savo išvykimą deklaravę asmenys, bei tie, kurie yra deklaravę savo registracijos vietą prie savivaldybių. Iki 20 val. sekmadienį draudžiama rinkimų agitacija. Prezidento rinkimuose rinkėjai spręs, kas ateinančiai penkerių metų kadencijai pakeis dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę. Antrame ture šiuose rinkimuose varžosi Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.

Rinkėjai taip pat sprendžia, kas Lietuvą atstovaus Europos Parlamente. Į vienuoliką vietų šioje institucijoje pretenduoja 301 asmuo, iš jų – 198 vyrai.