Reidą policijos pareigūnai pradėjo Vilniuje, Ozo gatvėje, čia pažeidėjų neįkliuvo, tad persikėlė į Ateities gatvę. Čia ekipažus išrikiavusiems pareigūnams ilgai laukti pažeidėjo neteko.

Apie 23-čią valandą pareigūnai sustabdė patikrinimui BMW automobilio vairuotoją. Jaunas vairuotojas, dar vos tik baigęs mokyklą, važiavo kartu su mergina. Vaikinas drąsiai pūtė į alkoholio matuoklį, o išvydęs jo ekrane 0,52 prom. alkoholio parodymus, labai nustebo.

Vaikinas neneigė, kad dieną prieš vartojo alkoholį, tačiau tikino prie vairo sėdo būdamas įsitikinęs, kad yra blaivus. Jis pareigūnų akivaizdoje išsitraukė savo turimą alkoholio matuoklį ir patikino, kad prieš vairuodamas pasitikrino. Jo turimas alkoholio matuoklis rodęs nulius.

BMW vairuotojas sulaukė užuojautos ir palaikymo iš kito abiturientų ekipažo, tačiau moralinis palaikymas nuo vairuotojo pažymėjimo praradimo neišgelbėjo. Jaunuolis drąsiai dar kartą pasitikrino savo alkoholio matuokliu reido vietoje, tačiau jo paties nuostabai šįkart ekrane įsižiebė 0,26 prom. alkoholio rodiklis.

Abiturientas patikino, kad šį, jį pavedusį alkoholio matuoklį, įsigijo populiarioje internetinėje parduotuvėje maždaug už 20 eurų.

Šventė vaikinui baigėsi itin nemaloniai. Neturintiems 2 metų vairavimo patirties – leistinas alkoholio kiekis kraujyje negali viršyti 0,00 promilės (vairuojant bet kokią transporto priemonę). BMW vairuotojui gresia bauda, o norint vairuoti ateityje teks dar kartą laikyti vairavimo egzaminus.