Tuo metu kol didžiausioje sostinės arenoje karaliavo cirkas, tvankioje „Ryto“ salėje svečiai mačo pradžioje nesulaikė sparčiai tolusių šeimininkų.

Be to, jau pirmame kėlinyje jie pabėgo į priekį 17:5, o „Neptūnas“ neteko Simo Galdiko, kuris po vienos varžovų atakos nesusivaldė, pasielgė nesportiškai (stuktelėjo galva Martynui Echodui) ir buvo diskvalifikuotas iš tolesnės kovos.

Klaipėdos ekipai ketvirtame kėlinyje pavyko skirtumą sumažinti, likus žaisti 7 minutes komandas skyrė 14 taškų (58:72), tačiau atkurti intrigos sausakimšoje krepšinio salėje „Neptūnui“ nepavyko. Gautinis rungtynių rezultatas – 83:70.

Pirmose rungtynėse M. Echodas Galdiką smaugė, antrose – boksavosi, o dabar – pirmas užsidirbo nesportinę pražangą.
Kazys Maksvytis

„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis pripažino varžovų fantastišką sportinę formą.

„Gaila kad nepavyko pusfinalio serijoje išlaikyti antros vietos. Tikrai sunkiai dirbome reguliariajame sezone, iškovojome antrą vietą, turėjome kaip ir aikštės pranašumą.

Reikia pripažinti, kad šioje serijoje „Rytas“ išties buvo stipresnis. Kalbant apie mačo pradžią, nenoriu teisintis, ne pačios mūsų geriausios rungtynės, bet likau nepatenkintas teisėjais.

Jie tik mačo pabaigoje pradėjo lyginti baudas“, – po rungtynių pastebėjo Kazys Maksvytis.

Strategas tvirtino, kad lyga bei teisėjai turėtų atsižvelgti ir į Martyno Echodo žaidimą, kuris išprovokavo jo auklėtinio, ekipos kapitono Simo Galdiko diskvalifikacinę pražangą: anot „Neptūno“ trenerio, Martynas – taip pat nėra šventa karvė.

„Pirmose rungtynėse M. Echodas S. Galdiką smaugė, antrose – boksavosi, o dabar – pirmas užsidirbo nesportinę pražangą. Aišku, ir Simas taip pat nesusilaikė.

Lyga turėtų atsižvelgti į tai ir galbūt S. Galdikui sumažinti nuobaudą“, – teigė K. Maksvytis, kurio vadovaujamos ekipos kapitonas bus priverstas praleisti pirmąjį bronzinį mūšį su „Lietkabeliu“.

– Atrodė, kad komandai pritrūko jėgų šioje serijoje, gal komandai reikėjo pataupyti jėgas ketvirtame LKL rate?

– Nemanau, kad reikėjo taupytis, be to, taikėme didelę rotaciją, neleidome lyderiams ilgai žaisti, nei vienas nerungtyniavo po 30 min.

Jei žinočiau, kitam sezonui kiek jauninčiau komandos sudėtį. Tai mums buvo neparanku. Mūsų komandoje dalis techniški, patyrę žaidėjai, o kiti – jauni, labai trapūs.

Žinoma, mūsų lūkesčiai buvo didesni. Dabar svarbu atgauti jėgas, išsigydyti traumas ir nusiteikti serijai su „Lietkabeliu“.

– Kokios priežastys neleido sėkmingiau sužaisti šioje serijoje?

– Mes nespėjome atsistatyti, tiesiog – tai esminė priežastis. Gal treneris darė klaidų.

– Gal tas favorito statusas veikė komandą?

– Mes turėjome puikų reguliarųjį sezoną, bet kad ir kas bekalbėtų, „Rytas“ čia buvo favoritas. Pažvelkite į klubų biudžetus, į žaidėjus.

Kažkas tą favoritų etiketę tiesiog mums klijavo, tad tai jų ir klauskite. Tikiuosi, mes iš to pasimokysime. Kalbant apie finalą, „Žalgiris“ turėtų laimėti seriją, juk turi didesnę rotaciją.

Didysis LKL finalas iki trijų pergalių startuos antradienį, o mažasis – pirmadienį.

„Ryto“ finale laukia aštuoniskart iš eilės lygos karalius Kauno „Žalgiris“, kuris pusfinalyje du kartus (78:58 ir 84:63) pranoko Panevėžio „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)