Nuo pirmos iki paskutinės minutės tvirtai pirmavę šeimininkai vienu metu buvo atitrūkę net 28 taškais (64:36), o kiek arčiau varžovus prisileido tik paskutiniame kėlinyje, kai aikštėje pasirodė jauni atsarginiai žaidėjai – Einaras Tubutis, Aistis Pilauskas, Margiris Normantas ir Deividas Sirvydis.

Pirmąjį komandų mūšį uostamiestyje taip pat laimėjo vilniečiai (75:46), todėl jie antrus metus iš eilės užsitikrino vietą LKL finale, kuris startuos jau antradienį.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai dvikovą pradėjo įspūdingai: jau pirmame kėlinyje jie pabėgo į priekį 17:5, o „Neptūnas“ neteko Simo Galdiko, kuris po vienos varžovų atakos nesusivaldė, pasielgė nesportiškai (stuktelėjo galva Martynui Echodui) ir buvo diskvalifikuotas iš tolesnės kovos.


Sutrikę svečiai ir toliau neprilygo „Rytui“, kuris susikrovė jau 15 taškų persvarą – 23:8, 27:12, 30:15. Skirtumas augti nesiliovė ir po dviejų Eimanto Bendžiaus tritaškių įpusėjus antram ketvirčiui pasiekė jau 20 taškų žymą – 39:19. Dar dviem taškais jis padidėjo iki pertraukos – 49:27.

Po jos vaizdas aikštėje nesikeitė: tęsėsi šeimininkų dominavimas, o „Neptūnas“ po truputį jau kėlė baltą vėliavą – 59:33, 64:36. Trečio kėlinio pabaigoje vilniečiai kiek atsipalaidavo, bet beveik nieko neprarado – 68:46.

Prisnūdęs ir laiką deginti pradėjęs „Rytas“ visgi išbarstė net pusę savo turėtos atsargos: likus žaisti penkias minutes iš 28 taškų jam liko tik 14 – 74:60. Tačiau realios intrigos nebebuvo ir Vilniaus klubas finišavo pergalingai net ir su atsarginiais žaidėjais – 83:70.

„Rytas“: Derekas Needhamas 16, Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas po 14, Eimantas Bendžius 12 (7 atk. kam.), D. J. Seeley ir Artiomas Parachovskis po 7 taškus.

Antrą vietą reguliariajame sezone užėmę neptūniečiai, pirmoje akistatoje sukrapštę vos 46 taškus, pasiekė savo visų laikų antirekordą atkrintamosiose.

Didysis LKL finalas iki trijų pergalių startuos antradienį, o mažasis dėl trečios vietos – pirmadienį.

Kovoje dėl aukso žiedų namų aikštės pranašumą turės aštuoniskart iš eilės lygos karalius Kauno „Žalgiris“, kuris pusfinalyje du kartus (78:58 ir 84:63) pranoko Panevėžio „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)