Taikaus protesto metu šalia Vyriausybės buvo ne tik sakomos kalbos bei skanduojamos skanduotės, bet vyko įvairūs užsiėmimai: susidomėjusių laukė muzikinė programa, įvairūs žaidimai, šokiai.

Kaip žurnalistus informavo protesto organizatoriai, protesto akcijos taip pat organizuojamos ir kituose Lietuvos miestuose – Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir kitur. Teigiama, kad gegužės 24 diena pasirinkta ne atsitiktinai ― taip bandoma atkreipti dėmesį į 23-26 dienomis vyksiančius Europos parlamento rinkimus. Siekiama, kad vienu svarbiausių kriterijumi piliečiams balsuojant taptų kandidatų požiūris į klimato kaitą bei švarios ateities vizijos.

„Klimato krizė daro įtaką mums visiems, – sako viena protesto organizatorių, studentė iš Austrijos Monika Spiekermann. – Vis didėjantis šiltnamio efektą mūsų planetos atmosferoje skatinantis dujų kiekis kelia grėsmę žmonėms, gyvūnams ir augalams. Jei nebus imtasi staigių ir veiksmingų priemonių, pasak mokslininkų, iki milijono gyvybės rūšių – įskaitant ir žmones – atsidurs pavojuje ir netgi ties išnykimo riba. Privalome imtis priemonių čia ir dabar, kitaip visų mūsų laukia kraupi ateitis.“