„Dvejonės dėl karjeros, dėl plaukimo atsirado per paskutinius kelerius metus. Atėjo supratimas, kad man nebereikia plaukimo kaip priemonės save išreikšti“, – sako R. Meilutytė, šią savaitę paskelbusi pasitraukianti iš profesionalaus sporto.

Susitikusi su Nanook komandos žurnalistais Artūru Morozovu ir Berta Tilmantaite savo vaikystės namuose Kaune, Meilutytė davė pirmąjį ir vienintelį interviu po šio sprendimo.

„Paleidau plaukimą su pagarba ir meile. Nejaučiu skaudulio. Esu dėkinga tai patirčiai. Tai buvo svarbiausias sprendimas mano gyvenime. Paleisti didžiulę dalį savęs ir nebijoti pradėti iš naujo“, – interviu mintimis dalinasi Rūta.

Būdama vos 15-os, Rūta laimėjo aukso medalį Londono Olimpinėse žaidynėse ir tapo jauniausia 100 m plaukimo krūtine čempione olimpinių žaidynių istorijoje. Iš viso per savo karjerą tarptautinėse žaidynėse ji laimėjo 20 aukso ir 10 sidabro medalių.

„15-os metų aš tikrai nežinojau, kas esu. Tiesiog buvau mergina iš Šilainių, svajotojas vaikas. Ir staiga tapau „Ta Rūta“. O kas yra už to, aš pati nesupratau“, – kalbėjo R.Meilutytė. Dabar ji tikisi ramiai pagyventi be režimo ir treniruočių, svarsto grįžti prie mokslų ir nori daugiau fotografuoti.

Išskirtinį Rūtos interviu galite rasti čia.

Apie tai, kad jautėsi skaudinama jau po ne itin sėkmingų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, Rūta yra pasakojusi išskirtiniame interviu portalui DELFI.

O čia galite paskaityti patį pirmąjį Rūtos interviu portalui DELFI – plaukikė buvo kalbinta dar prieš jos gyvenimą pakeitusias Londono olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)