Naujas mini serialas pasakoja apie katastrofą, įvykusią sprogus Černobylio atominės elektrinės branduoliniam reaktoriui 1986 metais.

Įtraukiantis penkių dalių filmas ypač sudomino televizijos gerbėjus. To įrodymas – puikus įvertinimas populiariausioje kino duomenų bazę atstojančioje svetainėje IMDb. Susumavus maždaug 26 tūkst. žiūrovų vertinimus paaiškėjo, kad šiam mini serialui tenka 9,6 balo iš dešimties, skelbia „The Sun“.

Verta atkreipti dėmesį, kad tokių kultinių serialai kaip „Bręstantis blogis“ („Breaking Bad“) ir „Sostų karai“ („Game of Thrones“) reitingai – 9,5 (vertino 1 194 332 fanai) ir 9,4 (vertino 1 512 733 fanai) balo atitinkamai.

Pirmą „Černobylio“ seriją žiūrėjo beveik 2 mln. žiūrovų. Filmo kūrėjai suteikė progą išvysti ir Holivudo žvaigždes: personažų vaidmenis seriale kūrė Emily Watson, Jessie Buckley, Stellanas Skarsgardas, Jaredas Harrisas ir kt.

Filme dramatiškai vaizduojama, kas vyko Ukrainoje 1986 m. balandžio 25 ir 26 dienomis, tiksliau, prieš daugybės žmonių gyvybes nusinešusią branduolinę avariją ir po jos.

Įvykus sprogimui, iš karto žuvo du objekto teritorijoje buvę žmonės. Dėl radiacinės taršos teko tuojau pat evakuoti aplinkinius rajonus.

Plėtojantis filmo siužetui, palaipsniui išviešinama melo kupina realybė. Dramos centre – tyrimo komisijai vadovaujančio fiziko Valerijaus Legasovo išgyvenimai.

Kurti šį personažą patikėta J. Harrisui, suvaidinusiam karalių Jurgį VI seriale „The Crown“.

Filmo herojui talkina Ulana Chomiuk (E. Watson).

„Mamma Mia!“ žvaigždė S. Skarsgardas „Černobylyje“ pasirodo kaip Borisas Ščerbina, o romantinėje komedijoje „Cold Feet“ nusifilmavęs Paulas Ritteris – kaip Anatolijus Diatlovas.

E. Watson įkūnyta U. Chomiuk – tai išgalvotas personažas – sovietmečio eros mokslininkė, išdrįsusi pasakyti tiesą.

Filmavimų Vilniuje, Fabijoniškėse, akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)