Vienose fotosesijose Giedrė – fatališka, dramatiška moteris su ryškiu makiažu, kitose – mergaičiukė su švelnius veido bruožus įrėminančiomis besiplaikstančiomis garbanomis, rašoma pranešime spaudai.

Interviu beveik nedalijanti pasaulinio lygio manekenė birželio mėnesio žurnalui „Moteris“ teigia, kad karjera yra platforma pasakoti apie tai, kas rūpi, – apie siekį gyventi darniai su savimi ir pasauliu.

„Mes patys renkamės, kaip gyventi ir ką palikti ateities kartoms“, – ekologijai skirtame numeryje sako moteris.

Ji pradėjo nuo savęs  – ėmė rūpestingai rinktis produktus, juos stengiasi pirkti iš vietos ūkininkų. Jeigu eina į kavines, tai į tas, kurios bendradarbiauja su vietos gamintojais, siūlo sezoninius patiekalus.

„Pakeičiau visą kosmetiką, buitines priemones, – tvirtina pašnekovė. – Baisu net pagalvoti, kiek nuodų išgarina neekologiškas valiklis, o paskui, nutekėjęs kanalizacijos vamzdžiais, dar nuodija žuvis.“

Ji stengiasi nenaudoti vienkartinių plastikinių indų, visada nešiojasi gertuvę, o namie įtaisė vandens filtrą. Atsisakė pieno produktų, kartais paskanauja žuvų ar mėsos, bet labai retai.

„Tam pačiam kiekiui jautienos išauginti reikia vidutiniškai 160 kartų daugiau žemės nei pagrindinėms augalinėms kultūroms, pavyzdžiui, bulvėms, kviečiams ar ryžiams. Ką jau kalbėti apie šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlakas – jos trigubai didesnės negu transporto, – sako modelis. – Kilogramui mėsos, kuriuo pasisotina du žmonės, išauginti anglies dioksido sunaudojama tiek pat kiek daržovėms, kuriomis galima pamaitinti dvidešimt žmonių.“

Skandalas su Victoria Beckham

Apie Giedrę pasaulis, tuo pačiu ir Lietuva, išgirdo netikėtai - jos pavardė neseniai suskambo greta garsiosios mados dizainerės Victorios Beckham. Naujausiai kolekcijai reklamuoti dizainerė pasirinko būtent lietuvę. Tačiau šios dvi moterys nė nenumanė, kad jų bendras darbas sulauks tiek kritikos. Socialiniuose tinkluose kaip mat kilo pasipiktinimo banga, jog Giedrė Dukauskaitė yra pernelyg lieso sudėjimo, todėl yra labai prastas pavyzdys jaunoms merginoms. Neilgai trukus savo nuomonę išreiškė ir lietuvės motina, pranešė Dailymail.com.

Buvo teigiama, jog Giedrė turi septynmetės mergaitės apimčių liemenį. Vieną iš mados dizainerės Victorios Beckham gaminių pademonstravusios, prakaulia ir išsekusia išvadintos manekenės iš Lietuvos motina su pasipiktinimu išrėžė, kad kritikos jos dukrai negailinčių asmenų šmeižto priežastis – paprasčiausias pavydas.

Buvusiai „Spice Girls“ narei teko atlaikyti nemenką priekaištų dozę už tai, kad pasirinkdama šitokį liesą modelį neva pasiuntė jaunoms merginoms ypač pavojingą žinutę, be to, privertė jas siekti kažkokių nerealistinių tikslų.

Modelį nuo seniau pažinoję lietuviai atskleidė, kad dėl laibo kūno sudėjimo vaikystėje mergaitė buvo pravardžiuojama nendre. Vis dėlto kalbėdama su britų leidiniu „MailOnline“, manekenės motina Irena Dukauskienė pasistengė gana piktai atkirsti nerimą išreiškusiems paaugles auginantiems tėvams.

„Nesuprantu, kodėl kilo šitokia reakcija, – stebėjosi moteris. – Ko gero, daugelis tų mamyčių, pavydi mano dukrai sėkmės? Nereikia pamiršti, kad Giedrei 29-eri (tiek jai buvo kilus skandalui, - red.past.) – ji ne kokia nesubrendusi šešiolikametė.“

Ant namų slenksčio gimtuosiuose Raseiniuose su žurnalistais kalbėjusi moteris kategoriškai neigė, kad jos dukra perkarusi ar nesveikai liesa.

„Pastarąjį kartą mačiau ją prieš du mėnesius, kai buvo grįžusi namo. Man tikrai nepasirodė, kad ji prakauli“, – sakė manekenės motina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)