„Linas Strėlis informavo bendrovę, kad sudarydamas sandorius dėl „Žemaitijos pieno“ akcijų įsigijimo ir pardavimo nežinojo jokios viešai neatskleistos informacijos, susijusios su „Žemaitijos pienu“, nėjo jokių pareigų įmonės organuose, todėl Lietuvos banko sprendimą vertina kaip neteisėtą ir nepagrįstą“, – per „Nasdaq“ biržą pranešė Vilkyškių pieninė.

LB baudą L. Strėliui skyrė už tai, kad jis žinodamas viešai neatskleistą informaciją ir ja pasinaudojęs, pirko ir pardavė „Žemaitijos pieno“ akcijų.

„Žemaitijos pienas“ 2018-ųjų pabaigoje per biržą pranešė, kad su pagrindiniais įmonės akcininkais susijusi bendrovė „Baltic Holding“ iš Investuotojų asociacijos ir su ja susijusių kitų smulkiųjų akcininkų įsigis 10,43 proc. įmonės akcijų.

LB teigimu, L. Strėlis dalyvavo derybose ir, žinodamas tikslią informaciją apie jų eigą bei pažangą, akcijų pardavimo kainų ribas, kartu su šeimos nariais biržoje pirko ir vėliau „Baltic Holding“ pardavė „Žemaitijos pieno“ akcijų. Taip jis pažeidė draudimą naudotis viešai neatskleista informacija sudarant sandorius ir patarti kitiems asmenims tai daryti.

Europos Parlamento ir Tarybos reglamento dėl piktnaudžiavimo rinka nuostatos Lietuvoje pradėtos taikyti nuo 2017 metų birželio pabaigos. Pagal jas už pasinaudojimą viešai neatskleista informacija gali būti skirta iki 5 mln. eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją