Kremliaus ruporu vadinamas Vladimiras Solovjovas, vedantis vieną iš žiūrimiausių naujienų laidų Rusijoje, ne kartą Jekaterinburgo gyventojus, gatvėse protestuojančius prieš planus prie upės esančiame parke statyti maldos namus, pavadino „demonais“. Antradienio laidoje pasipiktinusiems žiūrovams laidos vedėjas pareiškė: „Atvažiuosiu į Jekaterinburgą ir išvaikysiu tuos velnius“.

Tą pačią savaitę vienas tinklaraštininkas iš pietinio Rusijos Krasnodaro miesto už tokius žodžius V. Solovjovą pakvietė į dvikovą.

„Pakaks savimi mėgautis“, – atvirame laiške V. Solovjovui parašė tinklaraštininkas Kirilas Gurijevas, save pristatydamas „ne kaip sportininką ar kovotoją, bet paprastą Rusijos žurnalistą“.

„Jūs sau leidžiate sakyti tokius pareiškimus, nes, kaip yra sakęs panašiai mąstantis generolas Zolotovas, niekas jums neišspardė užpakalio“, – teigia K. Gurijevas, primindamas kitą plačiai nuskambėjusią dvikovos istoriją, į kurią kvietė vienas įtakingas saugumo pareigūnas.

Buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino apsauginis ir dabartinis Rusijos nacionalinės gvardijos vadovas Viktoras Zolotovas rugsėjį į dvikovą pakvietė opozicijos lyderį, nes jį suerzino pastarojo atliktas korupcijos tyrimas.

Maždaug po paros Valstybės Dūmą pasiekė įstatymo projektas, kuriame įvardijamos taisyklės, kurių dvikovų klausimu turi paisyti valstybės tarnautojai. Kol kas data, kada parlamentas svarstys šį įstatymo projektą, dar nepaskirta.

DELFI primena, kad Rusijos Sverdlovsko srities gubernatorius trečiadienį pareiškė, kad planai pastatyti ortodoksų katedrą viename Jekaterinburgo miesto populiariame parke atšaukiami dėl šalies dėmesio centre atsidūrusių masinių protestų.

Uralo kalnų mieste Jekaterinburge tūkstančiai žmonių nuo gegužės 13 dienos dalyvavo didžiuliuose protestuose prieš planus miesto skvere atstatyti Šv. Kotrynos Aleksandrietės soborą, stovėjusį ten caro laikais.

Šios demonstracijos buvo retas nepaklusnumo aktas Rusijoje, taikančioje baudžiamąją atsakomybę už dalyvavimą nesankcionuotuose mitinguose.

Prezidentas Vladimiras Putinas praeitą savaitę pasisakė už kompromisą: pasak jo, į gyventojų nuomonę turi būti atsižvelgta ir pasiūlė surengti apklausą šiuo klausimu.

Sociologinių tyrimų biuro VCIOM atliktas tyrimas parodė, kad dauguma respondentų katedros statyboms nepritaria, todėl gubernatorius Jevgenijus Kuivaševas per „Instagram“ parašė, kad maldos namams bus parinkta kita vieta.