Agentūra paskelbė registracijas savo tinklapyje, įvardindama kontroversiškąjį Australijos kompiuterių mokslininką kaip pristatymo rinkai pasiūlymo ir kodo autorių, pseudonimu Satoshi Nakamoto. Vis dėlto registracijos – kurioms netaikomas toks pat sudėtingas procesas, kaip norint suteikti patentą, – gali ir neužtekti norint išnarplioti teisybę.

C. Wrighto atstovas teigė, kad mokslininkas sieks, kad kriptovaliutų bendruomenė nesiremtų bitkoinu kaip originaliu „žetonu“, nes šis šiuo metu neturi savybių, nurodytų moksliniame tyrime. Vėliau C. Wrightas sukūrė žetono atšaką, „Bitcoin SV“, arba „Satoshi Vision“, kuri, mokslininko tvirtinimu, ir yra tikrasis bitkoinas.

„BTC nėra bitkoinas, – elektroniniame laiške, adresuotame naujienų agentūrai „Bloomberg“, rašė C. Wrightas,. – BTC neteisėtai pasisavina „bitkoino“ vardą. Tai tiesiog „iš oro numesta“ kopija, kuria siekiama iš lėto pakeisti protokolą, leidžiantį sistemos anonimiškumą tokiu mastu, jog nusikalstama veika būtų įmanoma. Tikslas – sukurti sistemą, kuri leistų žmonėms daryti nusikaltimus, išgauti pinigų ir turėti kenkėjiško pobūdžio, išpirkos reikalaujančią programą (Angl. Ransomware), ar dar blogesnį variantą. Tai nėra bitkono tikslas.“

Po šių pranešimų „Bitcoin SV“ kursas šoktelėjo 56 proc., iki beveik 97 JAV dolerių, nurodo „CoinMarketCap.com.“.
Craigas Wrightas

C. Wrightas jau seniai garsėja kaip kontroversiška figūra skaitmeninių pinigų pasaulyje, daugelis kompiuterių mokslininkų bendruomenės atstovų, liberalių pažiūrų žmonių bei apžvalgininkų jau išsakė abejonių dėl jo pretenzijų į Satoshi Nakamoto titulą.

„Autorių teisių tarnyba nesigilina į tai, ar jis tikrasis autorius, tai veikiau administracinis procesas, – sakė Michaelas Cohenas, teisininkas intelektinės nuosavybės klausimais iš Beverli Hilso (Kalifornija), tarp kurio klientų yra korporacijų bei verslininkų. – Jie paprastai suteikia autorystę, jeigu autorius atitinka minimalius reikalavimus.“

Pretendentai turi pateikti formas internetu ir su jomis kartu nusiųsti programinės įrangos kodą. Paprastai prireikia šešių–aštuonių mėnesių, kol gaunama registracija, sakė M. Cohenas.

Nors autorių teisėmis saugomi objektai automatiškai įgyja autorystę, vos tik sukuriami, federalinė jų registracija padeda juos pritaikyti, C. Wrightas neseniai pradėjo teisinę kovą prieš kritikus, abejojančius tuo, kad jis Satoshi Nakamatoo.