1. Trys žūklės būdai

Pasak pamario krašto žvejo M. Mančo, šia žuvį galima sugauti keliais būdais: „Lengviausia vėjažuvę meškerioti yra plūdine meškere nuo Palangos tilto ar iš kokio laivelio. Kitas būdas – spiningavimas. Juo geriausia gaudyti įsibridus arba taip pat iš laivelio“.

2. Geriausi masalai

Martynas įvardijo tinkamiausius masalus vėjažuvėms: „Jeigu žvejosime plūdine, geriausia naudoti virtą krevetę. Spiningaudamas naudoju tas pačias sunkias pailgos formos blizges, kaip ir gaudydamas lašišas. Tai dažniausiai būna ryškių, salotinių, oranžinių spalvų, masalai. (Plačiau apie blizges skirtas gaudyti Baltijos jūroje galite pasiskaityti čia) Yra dar vienas svarbus niuansas. Blizgėje esamą trišakį kabliuką reikėtų būtinai pakeisti į mažesnį, labai aštrių, su grandinėle. Taip turėsite mažiau tuščių kibimų ir pakirtimų“.

Vėjažuvė sugauta blize su kabliuku ant grandinėlės

3. Žvejybos technika

Apie meškeriojimo techniką Martynas sako taip:„ Žvejojant plūdine meškere reikia dėti 18-20g išlaikančia plūdę, nustatyti apie pusės metro gylį. Spiningaudami stenkitės blizgę traukti pačiu vandens paviršiumi, nors kartais verta masalą vesti ir kiek giliau“.

Vėjažuvė

4. Tinkamiausios vietos

Pamario krašto žvejys patarė ir kur geriausia ieškoti vėjažuvių: „Šios žuvys mėgsta laikytis šalia jūroje gulinčių akmenų, todėl panašių vietų ir derėtų ieškoti. Viena iš pačių populiariausių vėjažuvių gaudymo vietų būtų Nemirsetoje esantis iškyšulys. Žinoma, visada reikia stebėti ir vandens paviršių. Pamačius vėjažuvių „šėlsmus“, nedvejojant reikėtų ten užmesti ir masalą“

5. Svarbi srovių įtaka

Kaip vieną iš svarbiausių aspektų vėjažuvių žūklėje, Martynas įvardijo jūros srovių įtaką: „Jei jūroje pasikeičia vandens srovės ir vietoj šiltos vėjas atpučia šaltą – vėjažuvės atsitraukia nuo kranto. Tuo tarpu nusistovėjus šiltoms srovėms, jas galima puikiai meškerioti“.