„Nors dar prieš dešimtmetį centriniai bankai buvo uždaros institucijos, dabar atvirumas ir skaidrumas yra vieni svarbiausių veikimo principų. Atvirumo siekį paskatino suvokimas, kad kuo geriau visuomenė ir finansų rinkų dalyviai supranta mūsų veiklą, tuo daugiau pasitikėjimo įgyja centriniai bankai ir jų priimami sprendimai, kurie yra svarbūs šalies, regiono bei viso pasaulio ekonomikai,“ – Lietuvos banko pranešime cituojamas V. Vasiliauskas.

Jis pabrėžia, kad visuomenės pasitikėjimas yra labai svarbus užtikrinant centrinių bankų nepriklausomumą, kuris yra būtina institucijų patikimumo sąlyga.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Kijeve dalyvauja Ukrainos nacionalinio banko ir Lenkijos centrinio banko rengiamoje konferencijoje „Centrinių bankų komunikacija – nuo paslaptingumo iki skaidrumo“ ir pasisakys šiuo klausimu diskusijoje.

Vizito metu V. Vasiliauskas susitiks su Ukrainos nacionalinio banko valdybos pirmininku Jakivu Smoliju aptarti pinigų politikos, ekonomikos ir kitas aktualijas. Jis taip pat skaitys paskaitą apie pastarojo laikotarpio centrinių bankų komunikacijos pokyčius „Kyiv-Mohyla Academy“ nacionaliniame universitete.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)