Septyniems buvusiems dienraščio darbuotojams, tarp jų vyriausiesiems redaktoriams Eren Keskin ir Huseyinui Aykolui, buvo skirtos nuo 15 iki 45 mėnesių laisvės atėmimo bausmės, skelbiama laikraščio paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Antradienį prieš teismą stojo 24 dienraščio darbuotojai, tačiau tik septyni iš jų buvo nuteisti už „teroristinės propagandos platinimą“, nurodo žiniasklaidos laisvę ginantis tinklalapis P24.

Laikraštis buvo kaltinamas propaganda, susijusią su Turkijoje uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), nuo 1984-ųjų tęsiančia kruviną sukilimą Turkijos pietryčiuose.

2016 metų rugpjūtį po nepavykusio prezidento Recepo Tayyipo Erdogano priešininkų surengto perversmo dienraštis buvo uždarytas.

„Nemanau, kad aš įvykdžiau kokį nors nusikaltimą. Nemanau, kad reikšti mintis yra nusikaltimas. Reikalauju mane išteisinti“, – sakė E. Keskin teisme.

Kaip nurodo tinklapis P24, Turkijoje šiuo metu įkalinti 146 žurnalistai, dauguma jų buvo sulaikyti, kai po 2016 metų nesėkmingo perversmo šalyje įvesta nepaprastoji padėtis.

Nevyriausybinės organizacijos „Žurnalistai be sienų“ (RSF) paskelbtame 2018 metų žiniasklaidos laisvės indekse Turkija užima 157-ją vietą iš 180 šalių. Ankara toliau griežtina žiniasklaidos priemonių kontrolę ir yra įkalinusi daugiausiai profesionalių žurnalistų pasaulyje, nurodo organizacija.