„Nausėda pasikeitė, jis tikrai nebėra tas, kuris buvo banko samdomas darbuotojas, tai aš dėl to džiaugiuosi, kad ta transformacija buvo į gerąją pusę - į žmonių gyvenimo kokybės užtikrinimo pusę. O Ingrida Šimonytė, matyt, išlieka tokia pati, kokia ir buvo. Todėl tikiuosi, kad jeigu ji būtų išrinkta prezidente, turėtas savo, kaip buvusios finansų ministrės, pozicijas pakeis“, - Eltai iškart po balsavimo sakė V. Blinkevičiūtė.

Kartu politikė džiaugėsi, kad antrame prezidento rinkimų ture yra lyčių lygybė.

„Kaip Europos Parlamento moterų teisių lyčių lygybės komiteto pirmininkė džiaugiuosi, kad antrame ture lyčių lygybė, turime ir vyrą, ir moterį. Galime rinktis iš dviejų. Aš sakyčiau, kad jų abiejų ganėtinai ir panašios pažiūros, manau, kad ir tos pačios galimybės valdyti valstybę, tikiuosi, kad didelių klaidų nei vienas, nei kitas nepadarys“, - sakė europarlamentarė.

Kalbėdama apie Europos Parlamento rinkimus V. Blinkevičiūtė pabrėžė, kad visuomenė turi būti atsargi ir neužsikabinti už populistų kabliuko.

„Aš norėčiau, kad mūsų žmonės, rinkdami 11 atstovų Europos Parlamente, neapsigautų dalinamais pažadais ir kad netikėtų populistiniais pažadais. Tikrai nenorėčiau, kad viskas būtų perkama ir parduodama už pinigus. Deja, iš kai kurių kandidatų matau tokius pažadus, kur viską didins ir viską kels“, - kalbėjo ji.

Pasak socialdemokratės, tokie "aukso kalnus", didesnes pensijas žadantys pirmiausia yra Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas ir su Centro partija į EP einantis Antanas Guoga.

„Tai yra negarbinga ir yra nepadoru“, - sakė ji.

ELTA primena, kad balsavimas iš anksto prezidento ir EP rinkimuose šią savaitę vyksta visų savivaldybių pastatuose nuo gegužės 20 iki 24 dienos. Antrasis prezidento rinkimų turas bei EP rinkimai vyks gegužės 26 d.

Pirmąjį rinkimų turą laimėjo I. Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų. Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu.