Antradienį, gegužės 21 d., Kauno r., Užliedžių sen., buvo pastebėti du asmenys, iš jūrinių konteinerių į automobilius kraunantys kartonines dėžes, ant kurių matėsi alkoholinių gėrimų pavadinimų užrašai, praneša Kauno apskrities policija.

Operatyvių ir profesionalių Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų darbo dėka nustatyta, kad dėžėse yra 1 litro talpos alkoholinių gėrimų buteliai. Iš jų nei vienas nebuvo pažymėtas teisės aktų nustatyta tvarka Lietuvos Respublikos banderolėmis – ant butelių banderolių išvis nebuvo. Iš viso rasta apie 10 940 butelių alkoholio, turinčio 40 proc. etilo alkoholio koncentraciją.

Tą pačią dieną ekonominius nusikaltimus tiriantys Kauno kriminalistai atliko tris kratas, kurių metu paimti galimai neteisėtai įgyti 9 tūkstančiai eurų. Rastų ir paimtų alkoholio butelių vertė, įskaitant privalomus mokesčius, gali siekti apie 123 400 eurų.

Sulaikyti du vyrai, gimę 1973 m. ir 1974 m., kuriems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199-2 str. 2 d. jiems už gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.