Jessica Pleasants iš „Godwin Residential Construction“ sako: „Ką gi, savo klientams pasakyčiau štai ką: tai nėra geriausias sprendimas. Žinoma, kad geriausia būtų tapetus nuimti, sienas nugruntuoti, o tada nudažyti“.

Patarimai, jeigu nusprendėte tapetus uždažyti

Ką gi, tapetų dažymas nėra idealus sprendimas. O kaip tuo atveju, jeigu esate trumpalaikis būsto nuomininkas? Kas, jeigu neturite laiko ar noro imtis daug pastangų reikalaujančio senų tapetų šalinimo proceso arba nenorite rizikuoti pažeisti už jų esančios sienos? Visgi tapetus uždažyti įmanoma, sako J. Pleasants.

Ji atkreipia dėmesį, kad daugeliu atvejų tai vyksta komercinėse patalpose, kur vystytojai neturi kantrybės šalinti kilometrų tapetų, tačiau šį metodą galima taikyti ir gyvenamajam būstui.

Visų pirma, J. Pleasants primygtinai ragina įdarbinti profesionalų dažytoją, nes šis projektas nėra standartinis kambario perdažymas. Antra, štai keli įspėjimai nusprendusiems uždažyti tapetus.

Pirma, jeigu galiausiai vis tiek norėsite pašalinti tapetus, geriausia imti jautį už ragų ir iškart tai padaryti. Tapetų uždažymas tėra trumpalaikis sprendimas. Tiesą sakant, dažnai ant tapetų uždažyti dažai dar labiau apsunkina vėlesnį jų nuėmimą.

Antra, neabejotinai norėsite, kad tapetais klijuotos sienos tekstūra atrodytų gerai. „Jeigu patys tapetai turi tekstūrą, galite tikėtis, kad ji persimatys per dažus, – įspėja J. Pleasants. – Net jeigu tekstūros nėra, matysis bet kokie pažeidimai, bangelės ir nelygumai.“ Tokiu atveju specialistė įspėja, kad geriausia išpjauti visas pažeistas tapetų vietas, nušlifuoti jas ir priklijuoti atgal ant sienos. Taip dažytojas darytų su bet kokia pažeista siena.

Trečia, sieną reikės paruošti taip pat, kaip bet kokiam dažymui: įsitikinkite, kad siena yra švari, be dulkių, tada investuokite į gerą gruntą, o galiausiai galėsite išdažyti pasirinkta spalva. Ir šis žingsnis nėra pasirinktinas – tai esminis dalykas. „Kuo daugiau laiko skirsite pasiruošimui, tuo geriau atrodys siena“, – neabejoja J. Pleasants.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)