Birželio 1 d. (šeštadienį) šešiuose Lietuvos miestuose jau dvyliktą
kartą vyks visiems smalsiems ir intelektualinius žaidimus mėgstantiems žmonėms skirtas tarptautinis renginys – Pasaulio viktorinos čempionatas (PVČ). Renginio organizatoriai šioje proto ir žinių šventėje jėgas išbandyti kviečia ir lietuvius.

Kasmet pirmąjį birželio šeštadienį vykstantis PVČ – tarptautinė, 5 žemynuose, per 40 šalių ir per 100 miestų visame pasaulyje rengiama viktorina. Jos dalyviai viktorinos dieną atsakinėja į tuos pačius klausimus, išverstus į vietos kalbas. Dalyviai varžosi individualiai, kiekvienas už save.

Tarp šalių, kuriose vyksta viktorina – ir Lietuva, kurioje klausimai pateikiami lietuvių kalba. Iš viso dalyviai turės atsakyti į 24 klausimų. Visiškai tokie patys klausimai, tik išversti į vietines kalbas, bus pateikti visų dalyvaujančių valstybių žaidėjams.

Klausimai bus suskirstyti į 8 temas – kultūra, istorija, pramogos, sportas, gyvenimas, komunikavimas, pasaulis, mokslas. Visi 240 klausimų bus padalinti į 2 kėlinius po 120 klausimų. Vienas kėlinys truks valandą. Atsakymus dalyviai turės užrašyti ant popieriaus lapų.

„Pasaulio viktorinos čempionato klausimai – įdomūs, įvairūs, kruopščiai kuriami tarptautinės kūrėjų komandos. Čia nebūna dalyvių, kurie žinotų viską, tačiau kiekvienas dalyvis žino kažką, o išeina sužinoję dar daugiau. Šis renginys – tarsi masinis bėgimas, į kurį verta ateiti ne tam, kad laimėtum, bet tam, kad išbandytum save, smagiai pasivaržytum tiek su draugais, tiek su oponentais iš viso pasaulio“, - sako PVČ organizatorius Lietuvoje Augustinas Žemaitis.

Renginys Lietuvoje yra nemokamas, o dalyvauti jame gali kiekvienas norintis, tereikia užsiregistruoti. Viktorinos pradžia Lietuvoje – 13 val.

Renginys truks kelias valandas. Vilniuje viktorina vyks Mykolo Romerio universiteto didžiojoje auditorijoje, Kaune – Kauno miesto savivaldybėje. Kitų miestų vietos bus paskelbtos netrukus.

Norinčius dalyvauti PVČ organizatoriai kviečia registruotis el. paštu viktorinos@gmail.com. Registruojantis reikia nurodyti vardą, pavardę, amžių, profesiją, kokiose dar viktorinose dalyvaujate, jei dalyvaujate, ir miestą, kuriame dalyvis nori dalyvauti.

Daugiau informacijos galite rasti puslapyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją