Vieta primins gyvenimą kurorte

Kaip pastebi K. Paulauskaitė, nors dalis šių dienų pirkėjų būsto ieško kuo arčiau miesto centro, o nuolatinis šurmulys bei mažesnis gyvenamasis plotas jiems nėra problema, kita dalis, priešingai – įsigyja tokius namus, kuriuose daugiau erdvės, privatumo ir kuriuos supa gamta bei ramybė.

Vis tik, pardavimų atstovė pastebi, kad nors šie žmonės ir traukiasi iš miesto centro, izoliuotis nenori. Būsto jie žvalgosi gyvenvietėse, kuriose yra nedidelė, tačiau bendruomeniška kaimynystė.

„Voverių giraitės“ gyvenvietė, pardavimų atstovės teigimu, apjungia visus šiai pirkėjų grupei svarbius aspektus. Sakiškių kaime, tarp Neries upės ir Antavilių ežero besikuriantis kvartalas, iš trijų pusių yra apsuptas brandaus pušyno, o nuo pagrindinio Nemenčinės plento tėra nutolęs 1,5 km.

„Tai – analogų Vilniuje neturintis kvartalas. Šiek tiek daugiau nei 20 minučių automobiliu nuo Vilniaus centro ir tu jau esi miške, kaip kurorte išpuoselėtame pušyne. Gyvenvietėje privatumas, ramybė ir grynas oras – garantuotas. O jaukią bendruomenę čia kurs 24 individualių namų gyventojai“, – pasakoja K. Paulauskaitė ir priduria, kad kvartalas ribosis su panašaus dydžio anksčiau pastatyta gyvenviete.

Voverių giraitė

Pardavimų atstovė teigia, kad nuo projekto keliaujant į miesto centrą, pavyzdžiui, Katedros aikštę, didelių spūsčių baimintis nereikėtų. Vis tik, susisiekimas keliaujantiems Nemenčinės kryptimi ateityje bus dar patogesnis – iki 2020 metų yra numatyta nutiesti dviejų juostų kelią.

Projekto tikslas – kurti privatumą

K. Paulauskaitės teigimu, kvartalas suprojektuotas taip, kad naujakuriams užtikrintų jų namų privatumą, tačiau kartu netrūktų ir visko, ko reikia patogiam gyvenimui.

„Tai – uždara gyvenvietė, kurią iš išorės juos tvora, o individualių namų ribas skirs išpuoselėtos gyvatvorės. Kvartale išvystyta ir harmoninga infrastruktūra – apšvietimas, išgrįsti keliukai tarp namų, bendri inžineriniai tinklai bei bendrijai priklausantys gręžiniai ir kanalizacija“, – vardija atstovė.

Aktyvų gyvenimą mėgstantiems ar vaikus auginantiems naujakuriams yra įrengta laisvalaikio zona. Šalia esančiame pušyne yra vaikų žaidimo aikštelė, kuri bendra visiems Sakiškių gyventojams, o šalia gyvenviečių – nutiesti dviračių takai, kurias greitai ir patogiai galima pasiekti Nerį ar Antavilių ežerą.

„Su projektu ribojasi miško dalis, kuri bus padovanota visiems gyventojams. Šia pušyno dalimi naujakuriai galės naudotis atsižvelgdami į savo ir kitų gyventojų poreikius, pavyzdžiui, galės pasidaryti laisvalaikio zoną ar tiesiog turėti nuosavą parką“, – privalumus vardija K. Paulauskaitė.

Dėmesys kokybei ir apgalvotam išplanavimui

Visi gyvenvietėje statomi namai yra trijų tipų, kurie tarpusavyje, nors ir nežymiai, skiriasi gyvenamojo ploto dydžiu bei projektavimu. Nusprendę čia apsigyventi žmonės rinktis gali iš 125–128,42 kv. m ploto gyvenamųjų namų, kurių sklypų plotai svyruoja nuo 7,5 iki 7,92 arų.

„Nesvarbu, kurio projektavimo tipo namą išsirinks naujakurys, jame bus trys miegamieji kambariai, du sanitariniai mazgai ir garažas vienam automobiliui. Gyvenamosios erdvės bus išsidėsčiusios per du aukštus“, – pasakoja pardavimų atstovė.

Voverių giraitė

Rengiant kiekvieno individualaus namo projektą, pasak K. Paulauskaitės, buvo vadovaujamasi funkcionalaus išplanavimo principais. Dėl šios priežasties erdvės būstuose yra išplanuotos taip, kad būtų kuo daugiau gyvenamojo ploto ir neliktų nereikalingų kvadratų, pavyzdžiui, per didelio prieškambario. Visa tai taupo namo ir išlaikymo sąnaudas.

Privatumą nuo kaimynų kuria apgalvotas namų išdėstymas. „Namai suprojektuoti ir statomi erdviai – taip siekiama išlaikyti maksimalų atstumą ir užtikrinti žmonių privatumą. Be to, terasos nėra atsuktos vienos į kitas, o nusisukusios nuo kaimynų langų“, – tvirtina K. Paulauskaitė.

Vystytojo atstovė pasakoja, kad be unikalios vietos, „Voverių giraitės“ projektas pasižymi išskirtiniu dėmesiui kokybei. „Iš esmės viskas yra statoma iš kokybiškų ir gamtai draugiškų medžiagų. Tai – pasaulyje pamėgtos, pripažintos ir ilgaamžės medžiagos. Pavyzdžiui, namo fasado apdailai naudojamos klinkerio plytelės, stogo – molinės čerpės. Visi langai ir durys – mediniai“, – tikina atstovė ir priduria, kad projekto energinė klasė – A+.

Daugiau apie projektą galite sužinoti čia.

Užsakymo nr.: PT_81242049