Žinoma, tiek laukti nesinorėtų. Ir, aišku, nėra taip, kad nieko nebūtų įmanoma padaryti. Galima. Ir prie teigiamų pokyčių prisidėti galime mes visi: jau šį sekmadienį vyks lemiamas rinkimų į prezidentus turas.

Šiandien Lietuvai itin svarbus politinio autoriteto klausimas. O ar jį turės naujasis šalies Prezidentas (ar Prezidentė)? Jei pasirinksime teisingai ir atsakingai – neabejoju, jog taip.

Autoritetas turi rodyti neklibančią lyderystę, gebėti bemat valdyti situaciją ir pasiūlyti labai aiškius savo sprendimus. Ar abu kandidatai į Lietuvos prezidentus turi reikiamas savybes? Spręsite jūs. Tačiau, mano manymu, tik vienas iš dviejų kandidatų turi šias esmines savybes – politinę patirtį dirbant sudėtingiausiomis sąlygomis, gebėjimą kalbėtis ir įtikinti, galų gale – politinių peripetijų, politinio mąstymo supratimą.

Tokių dalykų neišmokstama jokiuose vadovėliuose, neišmokstama ir bankuose. Ir išvis – mokytis ar „stažuotis” Prezidento pareigose tiesiog nebus laiko. Reikės iškart sėsti prie vairo, ir nesinaudoti autopilotu.

Žinau, kad kandidatė į Lietuvos prezidentus – kandidatė, kurią remiu – yra įgijusi pagarbą ir pasitikėjimą tarp mūsų šalies politikų, turi žmonių palaikymą ir yra pagrįstai pelniusi autoritetą, nes jį išsikovojo būtent savo politiniais darbais Vyriausybėje ir Seime.

Dėl šio savo pasirinkimo esu visiškai ramus, nes žinau, jog ši kandidatė yra žmogus, galintis nusausinti šią politinę pelkę ir pagaliau – drąsiai ir ryžtingai, roko muzikai skambant – atnešti teigiamų pokyčių Lietuvai. Tačiau, kad ir kurį kandidatą pasirinktumėte jūs – nelikite abejingi: susitikime prie balsadėžių jau šį sekmadienį. Kurkime Lietuvą ir Europą drauge.