Pasak UAB „Novameta“ generalinio direktoriaus Mindaugo Jonuškio, persikėlimą į 3 kartus didesnę gamyklą lėmė užsakymų augimas bei matomas gamybinis potencialas ateityje.

„Paskutinius 3 metus augome po 25 proc. kasmet, plėtėme eksporto kryptis ir šiandien eksportuojame daugiau nei į 20 skirtingų pasaulio rinkų. Mes tiesiog išaugome savo ankstesniąją gamyklą, todėl, norėdami patenkinti rinkos paklausą bei didinti gamybinius pajėgumus, turėjome keltis į didesnę erdvę ir toliau investuoti į technologijas“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas vadovas.

Nurodoma, kad investicijos į naujas patalpas siekė 8 mln. eurų.

M. Jonuškio teigimu, artimiausi keliami tikslai – tolimesnis gamybos augimas ir ėjimas į Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) bei Artimųjų Rytų rinkas.

Novameta gamykla
„Kalbant apie artimiausias plėtros kryptis, norime tvirčiau žengti už Europos ribų. Galima išskirti JAV rinką, kurioje jaučiamas didelis susidomėjimas mūsų A klasės ekologiškais ir energetiškai efektyviais šaldomais stalais bei kitais gaminiais. Taip pat artimųjų rytų šalis: Jungtinius Arabų Emyratus, Kuveitą, Saudo Arabiją ir kt.“, - artimiausius planus dėsto M. Jonuškis.

Įsigytos didelės patalpos ne tik perkėlė kompaniją į logistiškai patrauklią Kauno vietą – Ateities plentą, iš kurio per kelias minutes galima pasiekti greitkelį Vilnius-Kaunas, bei atvėrė naujas gamybines galimybes, bet tuo pačiu ir išplėtė administracines patalpas, kuriose poilsio zonai skirta virš 400 kvadratinių metrų.

„Esame gamybinė įmonė, kuri nuolat auga. Praėjusiais metais turėjome 185 darbuotojus, dabar 207. Planuojame, kad po metų augsime bent 10 proc., o 2020 m. reikės jau nuo 30-35 darbuotojų kasmet“, – sako įmonės vadovas.

Rekvizitai.lt duomenimis, 2019 m. kovo mėnesį vidutinis įmonėje mokamas atlyginimas prieš mokesčius siekė 1811,99 eurų, atlyginimų mediana – 1658 eurai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)