„Alitalia“, „Blue Air“ ir „Blue Panorama“ darbuotojai apie streiką pranešė pirmadienį. Darbuotojai streikuos dėl neaiškios finansinių bėdų kamuojamo „Alitalia“ ateities.

„Alitalia“ atšaukė apie pusę antradienio skrydžių, taip pat atšaukta dalis pirmadienio vakaro ir trečiadienio ryto skrydžių. Visgi bendrovė tikisi, kad apie 60 proc. keleivių pasieks savo kelionės tikslą.

Pasak „Alitalia“ personalo profesinių sąjungų, viena vertus, bendrovės keleivių ir skrydžių skaičius auga, tačiau tai nepadeda atsikratyti bankroto šešėlio. Darbuotojai baiminasi dėl „Alitalia“ ateities ir siekia apsaugoti savo darbo vietas.

Italijos vyriausybė anksčiau gegužę iki birželio 15 d. pratęsė terminą, iki kurio šalies geležinkelių bendrovė „Ferrovie dello Stato“ turi pateikti konkretų „Alitalia“ akcijų įsigijimo pasiūlymą.

Pernai spalį „Ferrovie dello Stato“ jau užsiminė apie svarstymus įsigyti dalį „Alitalia“ akcijų, tačiau bendrovė esą nenori įsigyti daugiau nei 30 proc. oro linijų akcijų. „Ferrovie dello Stato“ taip pat svarsto galimą bendradarbiavimą su JAV oro linijomis „Delta Air Lines“. JAV įmonė planuoja įsigyti 15 proc. „Alitalia“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją