Tačiau su katėmis tiesiog pakalbėti nepavyks, o jas „įtikinti“ gamtiniams reikalams pasirinkti kitą vietą sudėtinga.

Pateikiame feisbuke pasklidusius patarimus, kaip spręsti šią bėdą. Tiesa, negalime užtikrinti, kad šios liaudiškos priemonės veiksmingos.

„Katinai bijo citrusinių vaisių kvapą. Išbandyta. Žieveles supjaustau smulkiai ir pabarstau tarp eilių, perku nukainuotus vaisius ir kartą per savaitę tarp eilių šlakstau jų sultis. Nedaug, kad tik kvapas būtu“, – rašo viena iš grupės dalyvių.

Kiti renkasi ne tokius gurmaniškus metodus.

„Kai pasėju užkloju eglišakiais, kai nudžiūsta lieka spygliai, tada nekapsto“, – savo išmėgintu metodu dalinasi kita moteris.

Tačiau žmonės neapsiriboja tik tokiais būdais:

„Man kapinėse tokia bėda. Gal juoksitės. bet toje vietoj użkasiau šuns kakutį. Kol kas nekapsto.

Aš kajeno pipiro pribarstau visur, ir katės bei voverė,s kurių pas mus apstu, apeina. Kitaip voverės kapsto, o katės eina kur nori ir išlaužo viską.

Man pernai buvo įpratę rožėse atlikti savo reikalus. Kažkurioje grupėje paskaičiau, kad reikia ant pagaliuko apsukti balta skudurėlį pamirkytą acte ir prismaigstyti tarp rožių. Padėjo daugiau neateidavo. Žinoma aš vis naujai aplaistydavau actu tą skudurėlį.

Man padėjo pankolis. Šiltnamyje auginu pankolį, primėčiau žalių šakelių į tas vietas kur kapstė. Matyt kvapas nepatiko, neeina daugiau

Kava padeda. Gyvenu pirmam aukšte, tai kaimynų katinas vis užlipa ir žymi savo teritoriją t. y. mano balkoną. Kažkas patarė kavos paberti, po to karto kai pribėriau kavos net nelipa,tik po balkonu rėkia. Kaip darže nežinau, gal ten kur vaikšto paberkit, juk blogiau nebus.“