Žydrūno Urbono auklėtinius skandino klaidos. Svečiai prarado 20 kamuolių, o „Rytas“ – 12.

Po mačo Ž. Urbonas pažymėjo, kad jo vadovaujama ekipa šiame sezone dar neturėjo tokios svarbos rungtynių svečiuose, o prastą pirmą mačo pusę lėmė ypač didelis klaidų skaičius: „Juventus“ iki ilgosios pertraukos suklydo net 13 kartų.

„Vienintelis klausimas prieš mačą – kaip susitvarkysime su stresu. Pripažinkime, neturėjome tokių lemiamų rungtynių su „Rytu“. Be to, namie žaisti tokį mačą būtų lengviau, o išvykoje sudėtinga, nors jautėsi ir čia uteniškių palaikymas.

Pirmoje mačo pusėje atidavėme viską iš eilės, klydo nuo įžaidėjo iki aukštaūgių, jautėsi bendras nervingumas.

Antroje pusėje mažiau klydome, bet tada ėmėme žaisti po vieną, tas pats Kennethas Gainesas ne kartą paskubėdavo, nors galėjo atmesti kamuolį laisvam žaidėjui“, – po rungtynių teigė Ž. Urbonas.

„Juventus“ strategas apžvelgė visą sezoną, kuriame ne vienas jo auklėtinis akivaizdžiai patobulėjo. Vieną vertus tai strategą džiugina, iš kitos pusės tampa aišku, kad tokie žaidėjai greičiausiai nebeliks Utenoje ir patrauks į kur kas turtingesnius klubus.

„Komanda užaugo, pamenu, pirmą mačą Vilniuje pralaimėjome 30-ies taškų skirtumu, į vienus vartus, kaip sakoma, neturėjome jokių šansų. O šioje serijoje kovojome.

Ir aš ūgtelėjau kaip treneris. Man, kaip treneriui, įdomiausia matyti komandos virsmą, pavyzdžiui, Martino Gebeno, iš lėliukės virto į gražuolį drugį.

Tas pats Dovis Bičkauskas stipriai patobulėjo, Gytis Radzevičius, buvęs NKL krepšininkas, žaidė prieš „Rytą“. Vaikinai užaugo, o tai yra svarbiausia.

Sezoną užbaigėme skambia gaida“, – teigė Ž. Urbonas. Anot stratego, jis ketvirtfinalio serijoje mielai būtų rinkęsis Klaipėdos „Neptūną“.

„Klaipėdos ekipoje nėra tokio, kaip Artiomas Parachovskis, jis – mašina, net „Žalgiriui“ sunku jį sustabdyti. Jei „Rytas“ turėtų stiprų ketvirtą numerį, būtų labai pajėgi komanda.

Po praėjusio sezono klube liko skolų, apie 60 tūkstančių eurų, tad negalėjome nusipirkti dar vieno ypač stipraus įžaidėjo.

Mes neturime tiek pinigų, kiek Panevėžys ar Klaipėda. Mes esame donorai. Jei „Žalgiris“ yra donoras Eurolygoje, tai mes – Lietuvoje. Mūsų biudžetas gal tik 7 ar 8-as visoje lygoje. Labai norėčiau su šia komanda startuoti naujame sezone, bet realybė kitokia.

Bandome auginti klubo biudžetą, tačiau reikia suprasti, kad esame iš Utenos. Nors nei vienas rėmėjas mūsų nepaliko, tačiau mūsų biudžeto galimybės ribotos.

Prieš sezoną žinai, kad jau keturios vietos yra užimtos. Tų keturių komandų biudžetai yra didesni kartais už kitų klubų“, – teigė Ž. Urbonas.

Paklausus stratego apie potencialius naujokus, Ž. Urbonas šyptelėjo.

„Brandonas Daviesas, Parachovskis neblogas (šypsosi). Juokauju, būsime nauja komanda. Šiai dienai tik du krepšininkai turi sutartis su klubu. Tai Gytis Radzevičius ir Arnas Beručka.

Manau, „Rytas“ turi daugiau ginklų puolime nei „Neptūnas“. Klaipėdos ekipa turi mažiau potencialo puolime. Manau, tai nebus sausa serija, bet „Rytas“ turėtų išsikrapšyti“, – savo įžvalgomis pasidalino Ž. Urbonas.

Pasigedo vienodų startinių pozicijų

Dainius Adomaitis po rungtynių džiaugėsi puikiu komandos žaidimu pirmame kėlinyje.

„Ačiū fanams, davė gerą impulsą nuo pirmų minučių, žaidėjai puikiai sureagavo, pasiteisino tas agresyvumas, susikūrėme gerų, lengvų situacijų, „Juventus“ sužaidė labai gerai pirmas dvejas rungtynes, puikiai pataikė, o čia mes padarėme puikų darbą trečiose rungtynėse“, – po mačo džiaugėsi „Ryto“ strategas.

Anot jo, visą seriją stabiliai gerą žaidimą demonstravęs Arnas Butkevičius turėjo progų laisvų dėl varžovų rizikos, pataikė ir tapo tikru ekipos lyderiu tuo metu, kada labiausiai ekipai jo reikėjo.

Strategas atkreipė dėmesį į kiek skirtingas sąlygas prieš šią ketvirtfinalio seriją.

„Kiekvienas mačas – nauja istorija, patys analizavome savo klaidas, pasikartosiu, kad „Juventus“ buvo labai gerai pasiruošusi, 10 dienų pailsėjusi. O mes buvome kitoje situacijoje. Sekmadienį dar žaidėme su Kauno „Žalgiriu“ ir po trijų dienų startavo atkrintamosios. Norėtųsi, kad tos startinės pozicijos būtų vienodos. Tačiau jokiu būdu tai nepasiteisinimas.

Be to, norėtųsi atkrintamosiose žaisti iki trijų pergalių, lieka daugiau šansų stipresnėms komandoms“, – teigė D, Adomaitis, pažymėjęs, kad pusfinalyje laukia patyrusi, pavojinga, veteranų komanda. „Neptūnas“ stengiasi įtraukti į savo žaidimą, sėkmingai išnaudoja klaidas, turėsime vos kelias dienas pasiruošti naujai serijai“, – pridūrė D. Adomaitis.

„Betsafe-LKL“ stipriausių komandų ketvertą trečius metus iš eilės sudarys tos pačios komandos.

Pusfinalio serija startuos gegužės 22 dieną Klaipėdoje. Vilniuje ekipos susitiks gegužės 24-ąją, jei prireiks trečiųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)