Rusijos nacionalinė komanda 3:1 palaužė Latvijos ledo ritulininkų pasipriešinimą bei iškovojo jau penktąją pergalę iš eilės. Trečiąjį pralaimėjimą per penkis mačus patyrę latviai susikomplikavo savo galimybes žengti tolyn.

Akistatoje su vienais čempionato favoritų latviai į priekį išsiveržė pirmieji, kai 10-ąją minutę pasižymėjo Oskaras Cibulskis. Negana to, rusai netrukus prarado A. Ovečkiną.

Latviui Ronaldui Keniniui atliekant smūgį lūžo jo lazda, kurios galas pataikė A. Ovečkinui į veidą – ruso smakras ir lūpa pradėjo kraujuoti, todėl jam prireikė medikų pagalbos.

Vis dėlto sustabdžius kraujavimą Vašingtono „Capitals“ lyderis grįžo ant ledo ir padėjo savo rinktinei žygiuoti pergalės link. Antrojo kėlinio pradžioje rezultatą išlygino Dmitrijus Orlovas.

Tame pačiame antrajame kėlinyje krito ir likę du įvarčiai. Iš pradžių pasižymėjo Nikita Gusevas, o vėliau į savo vartus įsimušė patys latviai.

Rusai grupės etape dar susitiks su šveicarais ir švedais, o latviai – su švedais ir norvegais.

6 taškus turintys latviai B grupėje užima penktąją vietą. Visas penkerias rungtynes laimėję rusai (15 tšk.) yra pirmi.

Kitose penktojo turo rungtynėse B grupėje šeštadienį nugalėtojos titulą ginanti Švedijos rinktinė 4:3 nugalėjo vicečempionę Šveicarijos komandą.

Šiose rungtynėse nei vienai komandai nebuvo pavykę įgyti didesnio nei vieno įvarčio persvaros. Pergalingą įvartį 52-ąją min. pelnė Oliveris Ekmanas-Larssonas. Kitus įvarčius nugalėtojams pelnė Alexanderis Wennbergas (19 min.), Williamas Nylanderis (26) bei Erikas Gustafssonas (29).

Pirmąją nesėkmę šiame čempionate patyrusioje Šveicarijos ekipoje pasižymėjo Svernas Andrighetto (5), Joelis Genazzi (28) ir Gaetanas Haasas (51).

B grupėje Švedijos, Šveicarijos ir Čekijos komandos turi po 12 taškų ir dalinasi 2-4 vietas.

Norvegijos ledo ritulininkai užtikrintai 7:1 įveikė Italijos komandą. Absoliutiems čempionato autsaideriams italams tai buvo pirmasis įvartis.

Norvegija (6 tšk.) grupėje yra šešta.

A grupėje JAV rinktinė 7:1 sutriuškino Danijos ledo ritulininkus. JAV ekipa (11 tšk.) A grupėje užima ketvirtąją vietą, o danai (5 tšk.) yra šešti.

Slovakijos ekipa 7:1 nugalėjo Didžiosios Britanijos ledo ritulininkus.

Slovakai (9 tšk.) grupėje yra penkti, o britai (0 tšk.) yra paskutiniai, aštunti.

Tuo metu viena pirmenybių favoričių Kanados rinktinė 8:1 nugalėjo Vokietijos komandą ir iškovojo ketvirtąją pergalę.

Su 12 taškų Kanada grupėje pakilo į antrąją vietą, o tiek pat taškų surinkę vokiečiai smuktelėjo į trečiąją.

Pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias grupių ekipas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)