Į DELFI redakciją kreipėsi Vilniuje gyvenantis „Revolut“ klientas, kuris pasakojo išbandęs visus bankomatus, bet taip ir negalėjęs pasikeisti savo kortelės PIN kodo.

„Apėjau visus, bet tokios funkcijos neradau, nors savo tinklapyje „Revolut“ nurodo, kad galiu tai padaryti bet kur. PIN kodą pasikeisti noriu, nes kartais susipainioju tarp skirtingų kortelių“, – aiškino jis.

„Revolut“ tinklapyje išties nurodoma, kad savo kortelės PIN kodą galima pasikeisti bet kuriame bankomate, kuris teikia PIN paslaugas ir priima „Visa“ arba „MasterCard“. „Atmink, kad tam tikrose šalyse bankomatai neleidžia pasikeisti PIN kodo, tarp jų – Belgija, Liuksemburgas, Austrija, Vokietija, Ispanija ir Prancūzija“, – rašoma revolut.com.

Kaip DELFI paaiškino „Revolut“ viešųjų ryšių ir bendruomenės vadovė Šiaurės regionui Ieva Elvyra Kazakevičiūtė, sprendimą savo bankomatuose įgalinti PIN kodo keitimą užsienyje išduotoms kortelėms priima patys bankai.

„Todėl ir gali būti, kad kai kurių bankų bankomatuose „Revolut" klientams to padaryti nepavyksta. Tokiu atveju siūlytume klientams išbandyti kito banko bankomatą, arba susisiekti tiesiogiai su banku dėl papildomos informacijos“, – sakė ji.

Vienur negalima, kitur tik „Mastercard“

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius teigė, kad „Swedbank“ bankomatuose naudojantis kitų bankų išduotomis mokėjimo kortelėmis galima tik pasiimti eurų.

„Taip pat, jei tai leidžia bankas-kortelės išleidėjas, pasitikrinti savo sąskaitos likutį. Galimybių pasikeisti kitų bankų išduotų kortelių PIN kodo nėra“, – sakė jis.

Lietuvoje dar veikia bendras „Luminor“, Šiaulių banko, „Danske“ ir „Citadele“ bankomatų tinklas. „Luminor“ komunikacijos vadovė Giedrė Bielskytė DELFI sakė, kad jame galimybės užsienio bankų kortelių turėtojams pasikeisti PIN kodą taip pat nėra.

„Bendruose bankomatuose PIN kodą gali pasikeisti mūsų ir partnerių klientai, turinys „Mastercard“ korteles. „Luminor“ nuosavuose bankomatuose nėra galimybės pasikeisti kortelės PIN kodo“, – sakė ji.

Tuo metu SEB banko komunikacijos projektų vadovė Jovita Bazevičiūtė nurodė, jog visuose SEB bankomatuose galima pasikeisti bet kurio kito banko išduotos „Mastercard“ mokėjimo kortelės PIN kodą.

Tačiau „Revolut“ išduoda tiek „Mastercard“, tiek „Visa“ korteles. Įmonės tinklapyje nurodoma, kad mokėjimų sistemos operatorius priskiriamas automatiškai – priklausomai nuo geografinės vietos.

Į redakciją kreipęsis vilnietis parodė turintis „Revolut“ „Visa“ kortelę, todėl ir nerado, kur Lietuvoje galėtų pasikeisti jos PIN kodą. Tačiau Lietuvoje yra išduota ir „Revolut“ kortelių su „Mastercard“ operatoriumi, patikrino DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)