Lietuvos vyskupų konferencija apie šią normą dar kartą priminė šią savaitę vykusiame posėdyje, nes pastaruoju metu pastebėta dvasininkų politinė agitacija socialiniuose tinkluose.

Lietuvos vyskupai dar kartą primena, kad kunigai pašaukti skelbti Evangeliją ir tarnauti toms bendruomenėms, kurios jiems yra pavestos. Kaip nustato 287 kanono 2 dalis, „dvasininkai ir vienuoliai neturi aktyviai dalyvauti politikoje ir politinių partijų veikloje, nebent kompetentingos bažnytinės valdžios sprendimu tai būtų reikalinga Bažnyčios teisėms ginti ar bendram gėriui skatinti“, – teigiama Lietuvos vyskupų konferencijos pranešime.

Kaip skelbė šalies naujienų portalai, prieš kelias dienas kunigas, vienuolis pranciškonas Arūnas Peškaitis socialiniame tinkle pasidalijo komentaru prie įrašo apie kandidatę Ingridą Šimonytę, kritikuodamas jos liberalų požiūrį į abortus, eutanaziją, šeimos sampratą. „Feisbuke“ dalytasi ir Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos vikaro kunigo Roberto Grigo mintimis, jis taip pat agitavo prieš I. Šimonytę.

Prezidento rinkimų antrasis turas vyks gegužės 26 dieną. Dėl valstybės vadovo posto varžosi konservatorių iškelta kandidatė Seimo narė I. Šimonytė ir save išsikėlęs ekonomistas Gitanas Nausėda.