Tokį pasiūlymą Regioninės plėtros įstatymo pataisoms įregistravęs politikas siūlo visame įstatyme pakeisti terminą „Regiono plėtros taryba“ į istorinį „Seimelis“.

„Aiškesnis, paprastesnis, lengvai atpažįstamas, istoriškai pagrįstas ir unikalus terminas „Seimelis“ daug labiau tinka nei biurokratinė sudėtinga trijų žodžių formuluotė. Seimeliai - kaip regiono atstovų sueigos spręsti regiono rūpesčių, įteisinta Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje 1565 m. valdovo Žygimanto Augusto privilegija“, - savo pasiūlymą argumentuoja K. Masiulis.

Regiono plėtros įstatymo pataisos numato, kad Regiono plėtros taryba sudaroma iš regiono savivaldybių merų, deleguotų savivaldybių tarybų narių, savivaldybių gydytojų, Vyriausybės paskirto asmens ir socialinių ir ekonominių partnerių atstovų.

Socialinių ir ekonominių partnerių pasiūlyti atstovai, kuriuos skiria Vyriausybė arba jos įgaliota institucija, turi sudaryti 1/3 visų regiono plėtros tarybos narių. Socialinių ir ekonominių partnerių pasiūlyti atstovai į regiono plėtros tarybą skiriami ir iš jos atšaukiami Vyriausybės nustatyta tvarka.