„Aišku, aš to sieksiu“, – jis sakė per vieną verslo renginį Anglijos šiaurės vakarų mieste Mančesteryje.

Šiuo komentaru B. Johnsonas patvirtino spėliones, jau seniai skelbtas daugelio apžvalgininkų ir jo kolegų.

Th. May dar nėra paskelbusi datos, kad pasitrauks iš Dauningo gatvės, bet ji pažadėjo atsistatydinti iškart, kai tik bus užtikrintas Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos pirmasis etapas.

Daugelis jos ministrų ir aukšto rango parlamentarų jau anksčiau pademonstravo esantys nusitaikę perimti vyriausybės vairą, rengdami viešus renginius ir sakydami kalbas įvairiomis temomis.

B. Johnsonas, ketinęs mesti iššūkį Th. May, kai ji tapo premjere po 2016 metų „Brexit“ referendumo, jau seniai laikomas potencialiu kandidatu, pareikšiančiu savo ketinimus atėjus tinkamam laikui. Vis dėlto pastaruoju metu jis vengė būti dėmesio centre.

Užsienyje garsėjantis savo ekscentrišku būdu ir kaltinamas, kad klaidino rinkėjus agituodamas už „Brexit“, B. Johnsonas vis tiek išlieka populiarus tarp valdančiosios Konservatorių partijos paprastų narių, kurių balsas lems, kas taps nauju premjeru.

B. Johnsonas pernai atsisakė užsienio reikalų sekretoriaus pareigų, protestuodamas prieš vyriausybės „Brexit“ strategiją. Jis dažnai kritikuodavo išstojimo iš ES sutartį, kurią Th. May lapkritį suderino su Briuseliu.

Šią sutartį Bendruomenių Rūmai triskart atmetė, todėl Th. May buvo priversta dukart atidėti „Brexit“ ir tuo pačiu – savo atsistatydinimą.

Ji šią savaitę paskelbė, kad per savaitę nuo birželio 3-osios ketvirtą – ir tikriausiai paskutinįjį – kartą pateiks sutartį tvirtinti parlamentui.

Th. May tikisi, kad parlamentas susitarimui pritars iki liepos; maždaug tuo metu premjerė turėtų atsistatydinti.

Jeigu jos planas kitą mėnesį vėl bus atmestas, nedaugelis tikisi, kad Th. May tęs darbą iki to laiko.