Gautomis žiniomis, iš Tel Avivo atskridęs grupės „Privat“ lėktuvas nusileido Dniepro miesto oro uoste naktį į ketvirtadienį.

Žurnalistų paklaustas, ko imsis pirmiausia, verslininkas atsakė kol kas nežinąs.

Anksčiau I. Kolomoiskis teigė ketinąs grįžti į Ukrainą po išrinktojo prezidento Volodymyro Zelenskio inauguracijos. Jos data kol kas nežinoma.

Praėjusį mėnesį, prieš antrą Ukrainos prezidento rinkimų turą I. Kolomoiskis, žurnalistų paklaustas, ar ketina grįžti į Ukrainą, jei prezidentu bus išrinktas V. Zelenskis, atsakė: „Žinoma. Ruošiausi ir anksčiau grįžti, bet dabar ten (atsitinka) įvairių įvykių...“

„Turėjau planų grįžti į Ukrainą tarp pirmo ir antro (rinkimų) turo, dar ir iki pirmo turo. Bet dėl labai aštrios politinės kovos, kad nekelčiau sąmyšio, sambrūzdžio, nusprendžiau ramiai čia pasėdėti ir nieko nenervinti Ukrainoje“, – tada aiškino Izraelyje gyvenantis verslininkas.

Ukrainos prezidento rinkimus balandžio 21 dieną laimėjo aktorius ir komikas V. Zelenskis, įveikęs kadenciją baigiantį šalies vadovą Petro Porošenką.

V. Zelenskis buvo kaltinamas esant oligarcho I. Kolomoiskio „marionete“, bet aktorius neigė turintis su juo kokių nors ryšių.