Trijulė su pinigais buvo sugauta, kai kemperiu keliavusios grupelės vairuotojas padarė avariją, važiuodamas Malagos kryptimi A-92 greitkeliu Granadoje.

Kai policijos pareigūnai atvyko į įvykio vietą, dalis banknotų buvo pasklidę ant kelio, o vairuotojas, kurio organizme vėliau aptikta alkoholio ir narkotikų, buvo šalia transporto priemonės.

Trijulė, iš kurios vienas asmuo gyvena Malagoje, nugabenta į netoliese esančią ligoninę, kur jiems buvo suteikta pagalba dėl patirtų nedidelių sužalojimų.

Tyrėjų manymu, jie keliavo paprastu ir neišsiskiriančiu kemperiu, nes norėjo „likti nepastebėti“.

Lietuvos piliečiai, du vyrai ir moteris, kuriems yra 41, 45 ir 35 metai, policijoje vieningai paneigė, kad pinigai yra jų, ir tvirtino neturintys supratimo, kam jie priklauso.

Nė vienas iš trijų nebuvo suimtas – visi atsipirko nuobaudomis už administracinį pažeidimą dėl to, kad neturėjo reikalaujamo leidimo keliauti su tokia pinigų suma.

Gabenantys didesnę nei 100 tūkstančių eurų sumą grynaisiais šalies viduje privalo juos deklaruoti Ekonomikos ir finansų ministerijoje.

Tie, kam priklauso milijonas eurų, privalo užpildyti S1 deklaracijos formą, adresuotą Pinigų plovimo ir piniginių pažeidimų prevencijos komisijai.

To nepadarius, gresia bauda, kuri gali svyruoti nuo 600 eurų iki 50 procentų konfiskuotų pinigų sumos. Šiuo atveju tai būtų beveik 500 tūkstančių eurų. Tačiau daugeliu atvejų visgi skiriama minimali bauda.

Tiesa, bet kokiu atveju, prieš sumokant mokesčius, jei jie turi būti taikomi, privalo būti įrodyta teisėta pinigų kilmė. Jei to padaryti nepavyksta, pinigai lieka valstybės ižde.

Čia konfiskuotas beveik milijonas eurų ir pasiliks, kol atsiras galinčių įrodyti, kad yra šie pinigai priklauso jiems ir yra uždirbti teisėtais būdais.