Šios vestuvių planuotojos rengtos Dovilės ir Tado vestuvių akimirkos buvo publikuotos garsiame rocknrollbride.com portale, rašančiame apie gražiausias bei įsimintiniausias viso pasaulio tuoktuves.

DELFI susisiekus su Sandra, paaiškėjo, kad užsieniečiai patys pastebėjo įdomių vestuvių akimirkas interneto platybėse ir panoro jomis pasidalinti. Šios vestuvės išsiskyrė vieta, itin nedideliu biudžetu ir originaliomis dekoracijomis. Dar jos neįprastos buvo ir tuo, jog šventės metu svečiai apsiėjo be alkoholio.

„Dovilė ir Tadas buvo žmonės, kurie vestuves pasirinko rengti su nedideliu biudžetu. Jų šventėje nebuvo jokio alkoholio, viskas labai natūralu. Netgi samanas pirkome specialias, jokiu būdu ne iš miško. Nes po nuotraukų patalpinimo susilaukėme pasipiktinimų, jog mes niokojame miškus ir panašiai“, – kalbėjo ji.

Tado ir Dovilė vestuvės

Vestuvių eiga ir biudžetas

Įsimylėjėliai vestuvių dieną pradėjo atskirai, o paskui susitiko miške, kur pirmą kartą pamatė vienas kitą. Ten vyko fotosesija.

Jie norėjo rengti ceremoniją lauke, tačiau perkėlė ją į vidų dėl netikėtai prasidėjusio lietaus. Pora džiaugėsi švente, kurioje dalyvavo šeima, draugai. Svečiai mėgavosi maistu, gėrimais, žaidimais.

„Dovilė ir Tadas vestuves norėjo daryti miško tematika, o aš pasirūpinau idėjos išplėtojimu. Pasiūliau šventę rengti gamtoje. Taip pat pagalvojau apie maistą, stalus, dekoracijas. Jiems viskas labai tiko. Šių vestuvių biudžetas siekė 6 tūkstančius, įskaičiavus ir mano darbą. Tai, realiai, vestuvėms buvo išleista 5 tūkstančiai eurų. Šioje šventėje dalyvavo kažkur 30 – 40 žmonių“, – pasakojo ji.

Vestuvės kainuoja apie 20 tūkstančių

Šių vestuvių biudžetas buvo mažas. Pasak planuotojos, vestuvės 30-iai žmonių kainuoja apie 20 tūkstančių, tačiau ji padeda puotą surengti ir už mažesnę sumą.

„Norėčiau pasakyti, kad ne visuomet reikia didelio biudžeto norint surengti įsimintiną šventę. Kai kurie įsivaizduoja, kad reikia 30 – 40 tūkstančių, tačiau mes telpame ir į 10 tūkstančių biudžetą. Į šią sumą įtraukiame muzikinę grupę, gražią vietą, maistą.

Tiesiog reikia išsirinkti prioritetus. Galbūt nusipirkti dėvėtą suknelę, ar kitoje vietoje sutaupyti. Nes, iš tiesų, ir 10 tūkstančių yra dideli pinigai. O ir už tą sumą galima padaryti labai gerą šventę, tiesiog reikia įdėti daugiau darbo ir pagalvoti, kaip ką dekoruoti. Galbūt nenusipirkti penkių tūkstančių gėlių žiedų, o pasirinkti kitokias dekoracijas. Tikrai galima surengti įsimintiną puotą, o niekas net nesupras, kad joje buvo sutaupyta“, – kalbėjo Sandra.

Tado ir Dovilė vestuvės

Brangiausiai atsieina gėlės, maistas, gėrimai

Vestuvių planuotoja mano, kad gėlės pareikalauja didelės biudžeto dalies, ypač, jei jų norima labai daug.

„Gėlės kainuoja kosminius pinigus. Pavyzdžiui, bijūno žiedas, kurį mes pratę matyti kaimuose pas močiutes, kainuoja 2 eurus. O jų reikia kokio tūkstančio. Jeigu jau norima labai didelio efekto. Tačiau aš pasiūlau išeitis.

Tarkime, keli hortenzijų žiedai gali papuošti stalą ir nereikia didelio kiekio smulkių žiedų. Jeigu žmonės nori rožių, tai jos kainuoja daug, o ir jų kiekio taip pat reikės didesnio. Didelę biudžeto dalį taip pat sudaro maistas bei alkoholis“, – pasakojo ji.

Tado ir Dovilė vestuvės

Lietuviams sunku išlįsti iš rėmų

Moteris tikina, kad kartais atsiranda porų, kurios renkasi ekstremalesnes vestuves, nutolsta nuo tradicijų. Tačiau dauguma bijo nukrypti į šoną, padaryti ne taip kaip kiti.

„Šiemet organizuoju super vestuves. Jos bus visiškai kitokios. Nebus jokių suknelių, jaunieji šoks su parašiutais ir nusileis į ceremonijos vietą. Tiesa, jaunoji šiek tiek abejoja dėl šio ekstremalumo. Bijo, kad dar koją susilaužys, tačiau lėktuvu jie tikrai skris. Turiu dar vieną nuotaką, kurios vestuvės bus birželį. Ji nori į baseiną šokti su suknele. Kartais atsiranda kitokių žmonių. Tačiau taip nutinka retai, visi labiau klasikos rėmuose nori likti, bijo nukrypti į šoną“, – DELFI pasakojo Sandra.

Vestuvių planuotojos teigimu, žmonės vis dar yra susikaustę ir itin naujoviškų sprendimų dažnai vengia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)