Didelė dalis jos frakcijos „Brexit“ šalininkų ir per naują balsavimą parlamente, kuris numatytas birželio pradžioje, neparems su ES išsiderėtos išstojimo sutarties. Tai trečiadienį stočiai BBC pareiškė torių parlamentaras Owenas Patersonas. Anot jo, Vadinamosios Europos tyrimų grupės (European Research Group), kuriai priklauso tokie euroskeptikai parlamentarai, kaip buvęs užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas ar Jacobas Reesas-Moggas, dauguma balsuos prieš, nes sutartis gali sukelti Jungtinės Karalystės padalijimą į dvi dalis. Ir toliau esą kyla pavojus, kad, pritarus susitarimui, Didžiajai Britanijai priklausanti Šiaurės Airija bus glaudžiau susaistyta su ES nei likusi šalies dalis.

Th. May siekia, kad Bendruomenių Rūmai birželio pradžioje dar kartą balsuotų dėl „Brexit“ sutarties. Premjerė šiuo metu derasi su opoziciniais leiboristais, kad rastų daugumą parlamente savo kursui. Jos „Brexit“ sandorį parlamentarai jau triskart atmetė. Jei susitarimas nebus priimtas, šaliai gresia kietasis „Brexit“.

Remiantis dabartiniais planais, Karalystė liks ES iki daugiausiai spalio pabaigos. Todėl šalis dalyvaus gegužės pabaigoje vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose.