E. Muskas – kanadiečių ir amerikiečių kilmės verslininkas, gimęs Pietų Afrikoje. Jis – inžinierius, kūrėjas, investuotojas, milijardierius, kompanijų „SpaceX“ ir „X.com“ įkūrėjas. Daugelis svajoja dirbti vienoje iš šių kompanijų, o laikui bėgant tapti sėkmingu verslininku, kaip ir jų įkūrėjas.

Savaime suprantama, norint būti priimtam į darbą, tenka dalyvauti pokalbyje. Nežinia, ar šiuo metu E. Musko kompanijose ieškoma darbuotojų, bet žinoma, KO gali paklausti per darbo pokalbį. Jei įdomu – turite galimybę pasiruošti.

Elono Musko mįslė

Atsiminkite – nebus lengva. Jau vien susitikimas su pačiu E. Musku – jaudinantis įvykis, o jei pavyks nugalėti jaudulį, teks atsakyti į jo klausimus. Ir ne šiaip atsakyti, o atsakyti teisingai, kad jis suprastų – jūs esate tinkamas darbuotojas.

Štai vienas mėgstamas verslininko klausimas: „Papasakokite apie savo gyvenimą, apie sprendimus, kuriuos priimdavote, [paaiškinkite] kodėl juos priimdavote, taip pat papasakokite apie sunkiausias problemas, kurias teko spręsti, ir kaip jas sprendėte.“

Nesitikėjote? Tai dar ne viskas.

Klausimas

Jei teisingai papasakosite, su kokiomis problemomis susidūrėte, kaip pavyko jas išspręsti, nenurimstantis verslininkas gali sugalvoti patikrinti jūsų sumanumą ir užduoti tokį klausimą: „Stovite ant Žemės. Nueinate vieną mylią į pietus, vieną mylią į vakarus ir mylią į šiaurę. Galiausiai atsiduriate tame pačiame taške, iš kurio pradėjote judėti. Kur esate?“

Pasufleruosime – yra du teisingi šios sunkios mįslės atsakymai.

Pirmas teisingas atsakymas. Jūs esate Šiaurės ašigalyje. Kadangi Žemė – sfera, jūsų trijų mylių žygis vyktų trikampio trajektorija, ir jūs grįžtumėte ten pat, iš kur pradėjote eiti.

Antras teisingas atsakymas. Jūs – viename apskritimo aplink Pietų ašigalį taške, tokiame taške, kad einant nuo jo pirmą atkarpą į pietus, prieisite iki kito mylios ilgio apskritimo, eidami į vakarus, nueinate visą ratą aplink Žemės ašį, o apsisukę į šiaurę einate ta pačia pirma atkarpa atgal iki pradinio taško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)