Trise senamiestyje gyvenę vyrai yra atvykę iš Ukrainos. Pirminiais tyrimo duomenimis, vyko išgertuvės, kurios, kaip įtariama, ir tapo kraupios dramos priežastimi.

Pirminiais policijos duomenimis, antradienį, apie 4.55 val., buvo gautas pranešimas, kad H. Manto g., ant šaligatvio rastas stipriai sužalotas (gim. 1976 m.) vyras. Deja, medikai nelaimėliui padėti jau negalėjo. Netrukus pareigūnai sučiupo ir du neblaivius vyrus.

Kaip DELFI sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius, tyrimo metu paaiškėjo, kad tik vienas iš tų vyrų susijęs su nusikaltimu. Kitas buvo benamis, kuris rausėsi konteineryje. Kaip tyčia, į vieną konteinerių įtariamasis išmetė nužudymo įrankį - peilį.

Į Klaipėdos miesto apylinkės teismą atvestas vyras prašė palikti jį laisvėje. A. Saunorius teismui pateikė duomenis, kad tautiečio nužudymu įtariamas Valerii Kravčenko nėra saistoma su Lietuva tvirtais ryšiais. Vyro šeima Ukrainoje, o darbo viza pasibaigusi.

„Vyras turėjo jau vakar (antradienį – DEFLI patikslinimas) išvykti iš Lietuvos, jo darbo viza pasibaigusi. Jis yra Ukrainos pilietis, o Ukraina savo piliečių neišduoda“, – prašymą suimti maksimaliam terminui argumentavo prokuroras.

Kas tapo kraupaus nužudymo priežastimi, kol kas nedetalizuojama. Anot A. Saunoriaus, vyras bendrauja su teisėsauga, jo versija tiriama. Teismas leido vyrą suimti trim mėnesiams, kaip ir prašė prokuroras.

I. Kravčenko ir nužudytasis Klaipėdoje dirbo vienoje uoste esančių įmonių. Kartu su jais gyveno dar vienas vyras, kuris nėra įtariamas prisidėjęs prie kruvinų įvykių.