Lina ir Tomas susipažino internete. „Pabendravę ir pamatę, kad panašiai žiūrime į gyvenimą, turime panašius tikslus, susitikome ir pajutome, kad norime būti kartu, drauge žengti gyvenimo keliu. Ilgai nereikėjo laukti. Po metų ir 3 mėnesių gimė pirmasis sūnus Domas, kuris suteikė mūsų šeimai naujų spalvų“, – pasakojo Lina.

Moteris prisipažįsta, kad didelių išankstinių nusistatymų ar lūkesčių neturėjo. Viskas buvo nauja, nepatirta, tad tiesiog mėgavosi vaikučiu ir nauju tėvų statusu. „Vėliau nusprendėme, kad norime ir antrojo vaikelio nedideliu amžiaus skirtumu. Po metų ir 8 mėnesių gimė antras sūnus Adas. Kadangi abu esame iš daugiavaikių šeimų, nenorėjome apsistoti ties 2 vaikais. Dar už metų ir 8 mėnesių gimė trečias brolis Nojus“, – šypsojosi laiminga mama.

Sirpučiai

Berniukai augo ir visi aplinkui tik ir klausinėjo, tai kada sesutė? „Ėmėm ir nustebinom visus dar po 3 metų susilaukę ketvirtosios atžalos – mažosios dukrytės Luknės. Broliai be galo laukė sesės, beprotiškai myli ją, kartais net konkuruoja dėl dėmesio jai... Ir karts nuo karto netyčia užsimena, kad norėtų ir dar vienos sesytės. O gerai būtų ir net dviejų, kad kiekvienas brolis turėtų po 1 sesę. Bet šiuo metu esame laimingi būdami šešiese“, – pasakojo Lina.

Pora teigia, kad tik gimus 4 vaikui pajuto pilnatvę. Vyras Tomas skiria daug dėmesio vaikams, kartu važiuoja dviračiais, žaidžia futbolą kieme, meistrauja kartu ir pan., o apie žmoną nedaugžodžiauja: „Ji yra pati nuostabiausia mama“.

Lina pasakoja, kad gyvenimas dabar pilnas šurmulio, juoko, ištisinio judesio – nėra kada nuobodžiauti! „Išties mažiau laiko pavyksta praleisti tik dviese, nes praktiškai viską darome visi kartu arba pasikeisdami, pasiskirstydami vaikus, nes neturime nei močiučių šalia, nei auklių. Aišku, kartais tai sukelia tam tikrų iššūkių, kai atrodo nors persiplėšk, bet kažkaip kiekvieną sykį randam išeitį“, – pasakojo keturių vaikų mama.

Sirpučiai

Tiesa, tokiai gausiai šeimai keliauti dažnai netenka, o ir užsienyje visa šeima net nėra buvusi – kelionės finansiniu požiūriu yra didelis iššūkis. „Didžiausios mūsų kelionės yra iš Vilniaus į Klaipėdą pas senelį ir Skuodo raj. pas močiutę“, – sakė Lina.

Paklausta, kodėl būtent jų šeima verta laimėti metų šeimos titulą, moteris neslėpė, kad visos konkurse dalyvaujančios šeimos yra nerealios ir vertos laimėjimo, tačiau ne kiekviena pasiryžta susilaukti daugiau nei vieno ar dvejų vaikų. „Mes norime įrodyti, kad būti daugiavaike šeima nėra taip „baisu“, būnant visiems kartu, galima net kalnus nuversti. Tad būtų nuostabu laimėti nerealų prizą ir išpildyti vieną iš vaikų svajonių – paatostogauti visai šeimai kartu Turkijoje“, – šypsojosi mama.