„Vakar (vykusiame „valstiečių“ frakcijos posėdyje. - ELTA) iškėlėme klausimą, ką mes palaikome ar nepalaikome, ir kol kas mes neturime vieningo atsakymo ir vieningos nuomonės, nes buvo pasisakymų ir už vieną kandidatą, ir už kitą kandidatą, ir motyvai taip pat buvo išsakyti“, - „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, tikėtinas yra ir trečias kelias, kad „valstiečiai“ nuo deklaruojamos paramos antrajame prezidento rinkimų ture susilaikys.

„Gali būti ir trečias kelias (...) Bet mes turime priimti realybę, kad Lietuvos prezidentas turės būti, ir kadangi mes liekame valdžioje, mums reikės dirbti su tuo, kas bus, ir mums reikia išsaugoti galimybes dirbti su būsimuoju prezidentu ir tęsti veiklas. Dėl to gali būti ir trečias kelias, kad nesudegintume tiltų“, - kalbėjo Seimo vadovas.

Kartu V. Pranckietis tvirtino, kad antradienį viešojoje erdvėje pasirodę jo komentarai, kad jis rinkimuose rems tą kandidatą, kurį geriausiai pažįstą, t.y. I. Šimonytę, yra tik interpretacija. Pasak jo, nors šiuo metu išties geriau pažįsta į prezidento postą taikančią Seimo narę, iki rinkimų sieks geriau susipažinti ir su G. Nausėda.

„Tai buvo interpretacija, aš pasakiau, kad ją daugiau pažįstu nei Nausėdą, ir dabar yra dvi savaitės tam, kad galėtume susipažinti su abiem, suvienodinti susipažinimą“, - kalbėjo jis.

ELTA primena, kad iškart po prezidento rinkimų, premjerui Sauliui Skverneliui likus trečiam, buvo kalbama, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga trauksis iš valdančiųjų ir perduos valdžią konservatoriams. Vis dėlto po antradienį vykusio „valstiečių“ frakcijos posėdžio buvo nuspręsta likti valdžioje ir net plėsti valdančiąją daugumą.