Atsakydama į klausimą apie jos požiūrį į Krymo aneksiją M. Le Pen pareiškė, kad Krymas pats turėjo teisę nuspręsti, kam priklausyti.

„Kalbant apie Krymą, kiekviena šalis privalo turėti galimybę laisvai apsispręsti dėl savo diplomatijos“, – pareiškė ji.

Paklausta, ar teisingi yra pranešimai, neva M. Le Pen vadovaujamas „Nacionalinis sambūris“ yra finansuojamas iš Kremliaus lėšų, politikė atsakė, kad Rusija jų judėjimo nefinansuoja.

„Visa tai yra melas. Nė vienas Europos bankas nesutiko mums suteikti kreditą. Todėl buvome priversti ieškoti paskolų visame pasaulyje“, – pridūrė M. Le Pen.

Pasak jos, taip jau atsitiko, kad Čekijoje veikiantis Rusijos bankas sutiko suteikti „Nacionaliniam sambūriui“ paskolą.

„Ir dar su didelėmis palūkanomis. Mes gavome kreditą, bet jį grąžiname“, – pabrėžė politikė.

Antradienį Taline vyko Estijos, Suomijos, Danijos, Italijos ir Prancūzijos dešiniųjų ir nacionalistinių politinių jėgų atstovų susitikimas ir spaudos konferencija. Joje dalyvavo M. Le Pen, suomių nacionalistinės partijos „Tikrieji suomiai“ atstovas Olli Kotro, Danijos liaudies partijos atstovas Andersas Vistisenas ir Manuelis Vescovi iš italų „Lygos“.

Šeimininkams atstovavo estų Konservatyviosios liaudies partijos EKRE pirmininko pavaduotojas Jaakas Madissonas.

Tuo metu opozicinės Reformų partijos lyderė Kaja Kallas pareiškė, kad Prancūzijos ultradešiniųjų populistų lyderė M. L. Pen siekia suskaldyti Europos Sąjungą ir sugriauti jos šalių bendradarbiavimą.

Pasak K. Kallas, jeigu Estijai staiga reiktų pagalbos, tai M. Le Pen ir jos bendraminčiai pirmieji paaukotų Estiją tam, kad išsaugotų gerus santykius su Rusija.

„Mūsų akivaizdoje kenkiama mūsų saugumui. Tai vyksta sąmoningai arba iš nesupratimo“, – parašė K. Kallas socialiniuose tinkluose.

„Ir tai daro Estijos Respublikos vyriausybės ministrai iš Konservatyviosios liaudies partijos EKRE – Martas Helme ir Martinas Helme – drauge su Riigikogu pirmininku EKRE nariu Hennu Polluaasu ir konstitucinės komisijos vadovu, EKRE nariu Jaaku Madissonu. Liūdna“, – pridūrė ji.

Europos Parlamento narė K. Kallas tvirtino savo akimis mačiusi, kaip veikia dešinieji radikalai Europos Parlamente.

„Paprastai iš esmės jie nepasisako, nedirba, o tik rengia pasirodymus didžiojoje salėje, kai filmuoja televizijos kameros. Kažkada didžiojoje salėje vykstant debatams dėl Sirijos dešinieji pateikė pasiūlymą, kad Europa su Rusija turėtų sudaryti tokį susitarimą, kokį buvo sudariusi 1938 metais. Lenkijos deputatas atsistojo ir pasakė, kad dešiniųjų minimas susitarimas Europai atnešė didelių sunkumų, tada dešiniųjų atstovas jam atsakė: „You win some, you lose some“ (Negali visko laimėti)“, - parašė K. Kallas.